Galéria

Giccsparti Kőszegen

2006. február 13., 15:38
Időutazásra hívta a felhőtlen szórakozásra vágyókat a kőszegi fúvószenekar. A már tizenöt éves hagyományokkal rendelkező jelmezes fúvós farsangi bál a szervezők szerint egyszerűen csak Giccsparti.
Nézd meg képeinket!
Jeles társaság gyűlt össze a szombati jelmezes fúvósbálon. Együtt ropta a táncot az indián, az arab olajsejk, szerzetes és futballszurkoló, apáca és a négy muskétás, s sokan érkeztek a '60-as évekből. Tevékeny részese volt a giccses időutazásnak és a bálnak Csehov művéből a három nővér is. Bakos György, Kőszeg Város Fúvószenekarának elnöke elmondta: - 1990 óta tartunk jelmezes fúvósfarsangot.

 

Nézd meg képeinket!

A bál egyre népszerűbb a városban, az idei fúvós mulatságon közel négyszázan vettek részt. A zenekar tagjai jelmezes főpróbát nem tartottak, a giccsparti műsorára azonban másfél hónapig készültek. Csárics Sándor, Kőszeg Város Fúvószenekara karnagya ismertette a műsort: Forró latin és észak-amerikai zenéket játszottunk.

S hogy a jelmezt választották a zenéhez, vagy a műsorhoz keresték a maskarákat? A karnagy szerint a céltudatosság csak részben volt jellemző. Egy biztos, a résztvevők hangulata fergeteges volt. A meghívó szerint a jelmez viselése kötelező volt, a ruha azonban itt nem feszélyezett senkit.

Fotó: Ohrvill