MNB
MNB - 2

Galéria

Lami Véd Körmend - Falco KC Szombathely 89:78

2007. május 23., 22:38
Magabiztos játékkal nyerte meg a mindent eldöntő ötödik mérkőzést a bajnokság vasi párharcában a Lami-Véd-Körmend. 89-78 arányban nyert a Rába-parti együttes, amely így a másik ágon 3:2 arányban diadalmaskodó Szolnoki Olaj együttesével játszik a bajnoki címért.
Nézd meg képeinket!

Magabiztos játékkal, pontos dobásokkal és jó védekezeséssel kezdett a hazai együttes, amely így hamar ellépett a Falcotól. Kálmánék dobásai rendre kimaradtak és a támadások sem voltak jól szervezettek. Hamar nagy arányú különbség alakult ki a csapatok között. A 18.percebn a hazaiak irányítója ,Leslie egy kosárratörés alkalmával a pályán megcsúszott és hatalmasatt esett a Falco palánkja alatt. Mindez 39:19-es mérkőzés állásnál történt. A játék mintegy negyedórát állt a súlyosnak tűnő sérülés miatt, majd rohammentő szállította Szombathelyre az amerikai játékost.

Leslie bal lábán a térdkalács alatt ín szakadt el, ami miatt valószínűleg hosszú hónapokig nem léphet pályára.

A baleset után nem talált magára a Körmend, a félidőben nem is dobtak pontot. 13 pontra szűkült a különbség, 39:26-os félidei eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A másofik félidőben jól kezdett a Falco, 8 pontra zárkózott fela szombathelyi együttes, de egyre inkább magára talált Sabáli csapata is. Pontosan céloztak, továbbra is jól védekeztek és rendre betaláltak a vonalon kívülről.

A negyedik negyedben még megpróbált felzárkózni a Falco, a letámadásnak és Gráczer pontos kinti dobásaink köszönhetően ismét 8 pontra zárkózott fel, de a Körmendtől már nem lehetett elvenni győzelemet.

 

Fotó: Smidéliusz Bence