Galéria

Savaria Történelmi Karnevál 2007

2007. augusztus 26., 09:51
Folyamatosan frissülő képgalériánk ízelítőt nyújt a karnevál hangulatából! Fotósaink járják a helyszíneket, elvegyülnek a forgatagban, kattintgatnak, elkapják a jobbnál jobb pillanatokat. Nézze vissza a fotókat, hátha Önt is megörökítették valahol! Izgalmas kedvcsináló képekben: vegyen részt Ön is velünk a históriás kalandozáson!

Augusztus 26. vasárnap

A karnevál zárónapján, délután 3-kor, felvonulással búcsúztak Savariától a jelmezesek.

Nappali fényben más a felvonulás hangulata

A délutáni felvonulás előtt Boban Markovic és rézfúvós csapata szórakoztatta a gyülekező tömeget.

Fotó: Gombás Mónika

A Macskajaj ismert dallamai is felcsendültek

Augusztus 25. szombat

A felvonulás után még koncerteken szórakozhatott az érdeklődő közönség, és a Borok utcája is várta a gasztronómia szerelmeseit.

Nézd meg képeinket!

Az esti felvonulás - mint mindig - idén is a legnagyobb attrakció volt a karneválon. Tízezerek szeme láttára parádéztak a jelmezesek hosszú sorokban a város utcáin. Legiósok, tűzzsonglőrök, gólyalábasok, különböző törénelmi korok maskaráiba öltözött kicsik és nagyok meneteltek, fáklyák fénye mellett.

Felülnézetből látszott igazán, mekkora
tömeg van a Thököly utcán

A Csepűrágók utcája (Thököly utca), a Művészetek utcája (Via Paladia) és a Ferences-kert (Castra Militaria) is vonzotta a karneválozó tömegeket szombaton!

Művészetek Utcája
A legiósok a Ferences-kert kulcsfigurái

Fotó: Gombás Mónika

Augusztus 24. péntek

A Kalandvárban (Campus Ludendi) gyülekeztek a kisgyermekes családok. A fellépő együttesek és izgalmas produkciók mellett például az íjászatot is kipróbálhatták az alkalmi Tell Vilmosok...

 

Már az első napon rengetegen karneváloztak

Fotó: Gombás Mónika