Galéria

Úton egy osztrák-magyar médiaklaszter felé

2008. január 29., 14:24
Kedden tartották a "Dialógussal a vonzó határközi partnerségért" zárókonferenciát Szombathelyen, amelyen a nyugat-dunántúli média és civil szervezetek képviselői vettek részt. A közel egy éve tartó együttműködés tapasztalatait összegezték a résztvevők és döntöttek a folytatásról is.

A következő öt évben több mint 25 milliárd forint áll rendelkezésre az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében turisztikai, gazdasági, kulturális, infrastrukturális fejlesztésekre. A pályázati kiírás  egyik legfontosabb követelménye, hogy közös, magyar és osztrák együttműködésben valósuljanak meg az elképzelések.

A három határmenti magyar megyei televízió között már eddig is létezett egy együttműködés hírműsorok cseréjéről. Ezt szeretnék kibővíteni burgenlandi partner bevonásával.

Magyar részről a három határmenti megyéből, Vasból, Zalából és Győr-Moson-Sopronból várnak pályázatokat. Osztrák és magyar szakértőkből álló bizottság fogja elbírálni a benyújtott pályázatokat. A zárókonferencián a média szereplői aláírtak egy szándéknyilatkozatot a Mágnes-Magnet Osztrák-Magyar Médiaklaszter létrehozásáról, amely segítséget adhat a két ország szakembereinek az Interreg pályázatokon való sikeres szerepléshez. Szintén komoly segítség lehet az az oktató DVD és CD-ROM is, amelyek az eddigi tapasztalatok felhasználásával készültek és olyan ismeretanyagot tartalmaznak, amelyeket a résztvevők felhasználhatnak a pályázatok megírásakor.

Nézd meg képeinket!