Galéria

Mentés az életük - Díjat nyert televíziónk filmje

2009. május 11., 18:50
Országos díjat nyert televíziónk legújabb filmje. A "Média a mentőkért" pályázat első helyezettjei vasárnap vehették át Budapesten az Országos Mentőnapon a győzelemért járó díjat. A pályázat célja az volt, hogy ismertessék meg az emberekkel a mentőállomásokat, akik sokszor nehéz körülmények között, a nap minden percében készenlétben állnak, hogy mások segítségére siessenek.

A médiapályázatot az egyik hazai élelmiszer-forgalmazó cég írta ki azért, hogy minél többen ismerhessék meg a mentők munkáját. Vasárnap négy kategóriában hirdettek eredményt. Az értékelés szerint a Mentés az életük - Szolgálatban a szombathelyi mentőállomáson című kisfilm járult hozzá televíziós kategóriában leginkább a hat pályamű közül az eredeti célkitűzéshez, hűen és átfogóan mutatja be a mentők mindennapjait.

Az országos mentőnapon adták át a díjakat

Nemes Piroska, a film szerkesztője
"Már az első riasztásnál egy olyan helyszínre kellett sietnünk, ahol 33 percig küzdöttek egy beteg életéért, és ezt a folyamatot még soha nem láttuk testközelből, és nagyon megrázó volt. Ettől kezdve nem volt kérdés, hogy milyen irányba indul a film készítése."

A mentőszolgálat dolgozói mindenben segítették a stáb munkáját. A televízió kategóriában a zsűri maximális pontszámmal jutalmazta a Szombathelyi Televízió pályázatát. Nemes Piroska szerkesztői, Bartos István operatőri és Berta Nobert vágói munkáját a mentő-szakma is elismerte.

A film készítői

Dr. Lórántfy Mária - regionális orvosigazgató-helyettes, OMSZ
"Igazán megható volt még számunkra is végignézni ezt az alkotást. Nagy öröm volt együtt dolgozni a készítőkkel, és azt gondolom, ezzel ők is így vannak, úgyhogy lassan már tiszteletbeli mentődolgozókká fogadjuk őket."

Munkatársaink a mentőket bemutató filmen kívül évente több alkotással mutatkoztak már be sikerrel országos médiapályázatokon. A Vita Martini - Szent Márton élete című filmért kollegáink kedden vehetik át a Helyiérték pályázat díját.