Galéria

Hali-győzelem képekben

2009. július 02., 21:57
1:0-ára győzött a Haladás az UEFA kupa utódbajnokságában, az Európa Liga első fordulójának nyitómérkőzésén a kazah Irtysh FC Pavlodar ellen. Bár a bővítést követően akár ötezren is elfértek volna a Rohonci úti stadionban, mindössze 3500 néző biztatta a csapatot, amely több mint 20 év után lépett ki a nemzetközi porondra.
Az ötszörös kazah bajnok és a magyar bajnokság 3. helyezettje még soha nem találkozott egymással, talán ennek is köszönhető, hogy jó ideig a pályán is csak ismerkedtek a csapatok. Az első lehetőség Molnár Balázs nevéhez fűződött, aki bátran lépett ki a védők gyűrűjéből, de pontatlanul célzott. A 60. percben Rajost buktatták a védők a 16-oson belül, ám az albán bíró sípja néma maradt. A kizárólag védekezésre berendezkedő kazah csapat védőfalát hosszú percekig nem sikerült átjátszani a Haladásnak, ám a 79. percben szabadrúgáshoz jutott a zöld mezes gárda. Kenesei mintegy 30 méterről, hálószaggató gólt akasztott a bal felső sarokba.

 

A győztes csapat

Fotó: Vizi László


A közepes színvonalú mérkőzésen végül kicsikarta a győzelmet a Haladás együttese, amelyből Molnár és Guzmics játékát lehet kiemelni. A találkozó után a vendégek edzője, Leonyid Nazarenko elmondta: A mérkőzést két egyenlő erő küzdelme jellemezte, a döntetlen szerinte igazságosabb lett volna. Csertői Aurél szerint viszont nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, ha a bíró 11-est ítél Rajos buktatásánál. Csertői azonban már a visszavágó taktikáján töri a fejét.

Csertői Aurél - vezetőedző, Haladás
"Náluk majd mi állunk be védekezni és biztos vagyok benne, hogy a mi kontráink eredményesebbek lesznek."

Az Európa Liga visszavágót a kazahsztáni Karagandában július 9-én játsszák a csapatok.