Galéria

5:0-ra kikapott a Hali az Arsenaltól

2009. július 28., 11:56
A tavalyi barátságos mérkőzés jó tapasztalatai miatt tegnap újra ellátogatott Szombathelyre az Arsenal Ausztriában edzőtáborozó labdarúgócsapata. A londoniak nem a teljes keretükkel érkeztek. A legnagyobb ászok, Fabregas, Rosicky és Walcott nem utazott el a Haladás elleni edzőmérkőzésre.

Öt gólt kapott a Hali


Igaz, hogy 2008-ban csaknem kétszer annyian voltak kíváncsiak a londoni ágyúsokra, mint idén, de azért így is fotósok hada és rengeteg Arsenal szimpatizáns volt kíváncsi a Premiere Liga élcsapatának játékosaira. Az első helyzeteket a Haladás dolgozta ki. Előbb Nagy Gábor, majd Egy Molnár-Irhás-összjáték után Tóth Péter veszélyeztette az Arsenál kapuját, ám találata les miatt érvénytelen volt. A 12. percben Oross hátáról viszont érvényes Haladás gól is születhetett volna. Nem sokkal később az első londoni találatnak tapsolhatott a közönség. Egy baloldali beadás után a hórihorgas dán Bendtner bólintott Rózsa kapujába. Nem telt el tíz perc és jött a második. Ezúttal Eduardo volt eredményes. A félidő lefújása előtt hajrázott az Arsenal, ismét Eduárdo lőtt, mintegy 25 méteres szabadrúgásgólt. 3:0. Még mindig nem kegyelmezett a zöld-fehéreknek a vendégcsapat, a félidő lefújása előtti percben ismét a dán Bendtner került helyzetbe és higgadtan kilőtte a bal alsó sarkot.

A 4:0-s félidő után teljesen kicserélődött mindkét csapat. Van Persie harcolt ki 11-est Gőcze Gergővel szemben, majd értékesítette a büntetőt. Úgy tűnt, az öt góllal elégedett volt a kékben játszó Arsenál, viszont a Haladás a becsületgólért küzdött. Előbb Ugrai előtt kínálkozott erre lehetőség, ám Szczesny hárított. Egy vitatható 11-est ajándékozott Bognár játékvezető Skriba Máté és Gallas ütközésekor a hazaiaknak, azonban Maikel ezt kihagyta. Így tehát 5:0-ra végződött a Haladás-Arsenál gálamérkőzés. Arsene Wenger elégedetten nyilatkozott a körülményekről. A klubmenedzser jövőre is szívesen visszajönne Szombathelyre. Csertői Aurél kifejtette, hogy a többosztálynyi különbség látszik a két csapat között és a végeredmény a Haladásra nézve hízelgő. A hazai játékosok szerint egy ilyen mérkőzésből lehet a legtöbbet tanulni.

Az Arsenal menedzsere jövőre is visszajönne

Schimmer Szabolcs
"Testközelből megtapasztalhattuk, hogy milyen nagyszerű focit játszanak az Arsenal játékosai, tanulságos mérkőzés volt."

Hogy mennyire voltak hasznosak a sorozatos nemzetközi megmérettetések, az hamarosan kiderül. A Haladás augusztus 2-án játssza idei első NB I-es mérkőzését a Kaposvár otthonában. 

 

Nézd meg képeinket!

 

Fotó: Vizi László