Galéria

Ezt jól kifőztük! - Bronzérmes televíziónk főztje

2009. szeptember 28., 14:21
Hétvégén tartották meg a hagyományos politikus-újságíró főzőversenyt, amelyen idén először nemcsak a politikai és a médiaélet képviselői jelentek meg. Csatlakoztak a rendezvényhez a Haladás sportolói, a színház, a szimfonikusok és a Halor zenekar is, így összesen kilenc csapat gyűlt össze a Múzeumfaluban. A Szombathelyi televízió csapata két étellel is lenyűgözte a zsűrit.

A televízió csapata idén két kondérral indult a megmérettetésen.

Szöllősi Iván - igazgató, Szombathelyi Televízió
"Harcsapörköltet készítünk és vörösboros marhapörköltet. Én a harcsapörköltet kaptam a társaságtól, ez lesz az én feladatom. Még az elején vagyunk, de remélem, hogy el fogja nyerni a zsűri ízlését."

De körbenéztünk mások háza táján is. A szimfonikus zenekar először vett részt, és ők sem bízták a véletlenre, vadhús és hal rotyogott a bográcsban.

Radványiné Novák Judit - Savaria Szimfonikus Zenekar
"A vad az az őzpörköltet jelenti, a hal a bajai halászlét, saját gyúrt tésztával és a jó falat még kis édesség, a palacsinta, ami nyilván egy áfonyás palacsinta lesz."

De különlegességgel készültek a színészek is.

Dömötör Tamás - Weöres Sándor Színház
"Ez egy etelközi étel, fúziós konyha, kínai és magyar keverék, de még sose főztünk ilyet, ez az első."

A jó étkek mellett a jó hangulatért sem kellett a szomszédba menni. A sós ételek mellé jól csúszott a sör, bor, pálinka.

Végül a a Szombathelyi Televízió csapata 3. és 4. helyezést ért el a főztjével, második a Weöres Sándor Színház csapata, első helyezett pedig a szimfonikusok bajai halászleve lett.

Ezt jól kifőztük!