Galéria

Képek a Szombathelyi Televízióról

2010. február 20., 14:52

Így dolgozunk: potmétereket húzogatunk a hangpulton, beállunk a kamera mögé, néha számítógépen pötyögünk, adásban is jól érezzük magunkat. Óráról órára frissül internetes portálunk, az operatőrök olykor jókat mókáznak, a szerkesztők ugyancsak, többnyire felszabadultan végezzük a médiamunkát. Havonta egyszer azért elmegyünk tekézni, csakhogy feledjük a napi hajtást.   

Nézd meg képeinket!
Akár vérkomoly művészet a téma, akár lazulós örömzene szól: a hangulat mindig jó a stúdióban. Az operatőrök vidámak, a vendégek élvezettel játszanak, kell még valami?! Olykor akad tragikus téma is, ha éppen balesetről számolunk be, de esik szó az érettségibotrányról, a lignit-ügyről, az eutanáziáról; mondanivalót mindig közvetítünk. Néha retró adást szervezünk vagy együtt eszünk spagettit a stúdió vendégeivel.      

Nézd meg képeinket!
Egyszer volt öt marcona legény, mellükön összefonták karjukat, gondoltak egy merészet, és útjára indították a Szombathelyi Televíziót. Tették mindezt 15 évvel ezelőtt. Nagy Ferenc, Császár Péter, Sibinger János, Kovács Tibor és Váradi Gábor akkoriban még az MMIK korabeli stúdiójából adta rendszeresen az adást. Csaszi ma már Sidney-ben él, mással foglalatoskodik, a többiek maradtak a szakmánál.

Nézd meg képeinket!
1990. február 5-én történelmi esemény tanúi lehettek a szombathelyi polgárok. Először csendült fel az éterben a Szombathelyi Televízió szignálja, első alkalommal jelentkezett adással az SZTV. A jeles nap közös ünneplésére meghívtuk egykori kollégáinkat, hogy egy kellemes estén beszélgessünk az elmúlt évekről: több tíz korábbi munkatársat láttunk vendégül. A hangulatos összetartás remekül sikeredett.

Nézd meg képeinket!

Második alkalommal versengtek a helyi média és a pártok képviselői szeptemberben a múzeumfaluban: a korábbi, szintén jó hangulatú rendezvény után ismét fakanállal a kézben mérték össze tudásukat a csapatok. Arra törekedtek, hogy minél jobb falatokkal kápráztassák el magukat, ellenfeleiket, s nem utolsó sorban a szakácsokból és sportolókból álló zsűrit. Emlékezetes kulináris élmény volt étkünk, a Velencei módra készített csülkös lencse!

 

Nézd meg képeinket!
Ahogy minden évben szoktuk, idén is megleptük egymást Mikulás-napkor. Először persze a gyerekeket. Nem variáltunk sokat, "húzásos" módszerrel választottuk meg az ajándékozott személyét. Már az első csomagátadásnál remek volt a hangulat, s ez majdnem éjfélig ki is tartott. Akkor zártuk ugyanis a mókás estet, amelyen egytől egyig mindenki kiválóan érezte magát. Ez a fotókon is látható.

Nézd meg képeinket!
Nemrégiben jól kigondoltuk, hogy közönség-találkozót szervezünk. Meghívtuk hát törzsnézőinket, kiválóan kikürtöltük a városban, hogy nálunk Adásszünet lesz, és csaptunk egy jó nagy bulit. Mellékeltük hozzá a Westend Bluest, három szuper hastáncosnőt, féltucatnyi profi dobost, és hajnalig roptuk kollégánk, DJ Roger zenéjére. A parti remekül sikerült. Ahogy ez a képeket is látszik.

Nézd meg képeinket!
Harmadszor is gasztronómiai randevút adtak egymásnak a szombathelyi médiumok dolgozói, politikusok, közéleti személyiségek a Vasi Múzeumfaluban. És ha evésről vagy ivásról van szó, mi sem hiányozhatunk... Vörösboros marhapörköltünk a második különdíjat érdemelte ki! A csapat jót mulatott, jóllakott, zamatos borokat kóstolgatott, és vége-hossza nem volt a tereferének.

Nézd meg képeinket!
Televíziós kollégáink gyermekeihez is ellátogatott a Mikulás. A hagyományos ünnepi estén a kicsik verssel, dallal köszöntötték a nagyszakállút, aki ezt ajándékcsomaggal jutalmazta. A "tévés gyerekek" között most is köszönthettünk olyanokat, akik idén születtek. Volt aki megszeppenve figyelte a piros ruhás bácsit, mások ragyogó arccal szavaltak neki...

Nézd meg képeinket!

Aki nem látta még, milyen nyüzsgő méhkas a stúdió, mikor egy televíziós magazinműsor élőben zajlik, az nem is tudja: van úgy, hogy a rendező a haját tépi, a képmérnök a térdét csapkodja, az asszisztensek pedig tanácstalanul állnak. Közben Ágika csak beszél, Sulyok poénkodik, az adás csak pörög-pörög, és végül minden jól sül el. Aki eddig nem tudta, milyen körülmények között készül egy élő adás, az a Fő téren pénteken megnézhette! Íme a fotók!

Nézd meg képeinket!
Mikulás 2007. Mint évek óta mindig, ezúttal is a szerkesztőség munkatársai hozták el kisgyerekeiket, hogy találkozhassanak a nagyszakállúval. A kicsik verssel és dallal köszöntötték a Télapót, aki ajándékkal jutalmazta a produkciókat. Virgács ezúttal sem járt senkinek. A Mikulás jövőre is visszatér, a gyerekeknek addig csak annyi feladatuk van, hogy jól viselkedjenek.

Nézd meg képeinket!
December 22-én közös bulizással búcsúztatták 2007-et a Szombathelyi Televízió munkatársai. Rövid időn belül helyükre kerültek a mikrofonkábelek, mindenki megköszörülte a torkát, és a pezsgőspoharak szorgos emelgetése mellett beindult a karaoke-party.


Nézd meg képeinket!
Hopp, egy tekergőző trágyagiliszta! Micsoda ízletes falat - töprengett a törpeharcsa, de a következő pillanatban már rándult is a bot, és ő csak lógott a levegőben tehetetlenül. A szákba pottyanás másodperceit már a horgász önelégült mosolya kísérte: "Megvagy mocsok!" Hát valahogy így kezdődött el vasárnap a Szombathelyi Televízió ámokfutása a Csónakázó-tó partján.

 

Nézd meg képeinket!
Első alkalommal rendeztek Várárok paintball versenyt Kőszegen. Amatőrök és profik mérkőztek meg egymással. A viadalon elindult a Szombathelyi Televízió csapata is. Kollégáink el is hódították a média kupát.

Nézd meg képeinket!
Mikulás 2008. Televíziós kollégáink gyermekeihez is ellátogatott a Mikulás. A kicsik verssel és dallal köszöntötték a Télapót, aki ajándékkal jutalmazta a produkciókat.


Nézd meg képeinket!
A legbolondabb ember a saját kárán sem tanul - nagyjából így foglalható össze újbóli szereplésünk a horgászversenyen. A tavaly őszi, Csónakázó-tónál elért csúfos kudarcunk után ugyanis hagytuk magunkat meggyőzni, hogy igenis helyünk van Vaskeresztesen az V. Országos Vasi Rendőrkupa horgászversenyen. Persze most sem csalódtunk: sikerült megcsípni a "futottak még" kategória egyik legelőkelőbb helyét.

Nézd meg képeinket!
Országos díjat nyert televíziónk legújabb filmje. A "Média a mentőkért" pályázat első helyezettjei Budapesten vehették át az Országos Mentőnapon a győzelemért járó díjat. A pályázat célja az volt, hogy ismertessék meg az emberekkel a mentőállomásokat, akik sokszor nehéz körülmények között, a nap minden percében készenlétben állnak, hogy mások segítségére siessenek.

Nézd meg képeinket!
Harmadik lett a Szombathelyi Televízió csapata a második alkalommal megrendezett kőszegi Paintball-kupán. Berta Norbert, Farkas Balázs és Molnár Péter szállt ketrecbe a Média Kupáért. Hajszálon múlt csak a győzelem.

Nézd meg képeinket!
Ötödik alkalommal versengtek a helyi média és a pártok képviselői szeptemberben a Múzeumfaluban. Ismét fakanállal a kézben mérték össze tudásukat a csapatok, akikhez csatlakoztak a Haladás sportolói, a színház, a szimfonikusok és a Halor zenekar is, így összesen kilenc csapat gyűlt össze. A Szombathelyi televízió csapata két étellel is lenyűgözte a zsűrit.