MNB
MNB - 2

Hírek

1-1

2011. május 16., 14:19

1-1-es döntetlent játszott a Haladás a Ferencvárossal. A szombathelyiek ebben a szezonban utoljára szerepeltek saját közönségük előtt.

1-1
A dobogóra hajtó Ferencvárost közel 7000 néző fogadta a Rohonci úton. A Haladás vette magához a kezdeményezést, és a 19. percben Nagy I Gábort buktatásáért 11-eshez is jutott az Aczél-gárda. A csapatkapitány, Tóth Péter állt a labda mögé, de túlságosan alápörgette, így az a léc fölött hagyta el a játékteret. A vasiak játszottak veszélyesebben, de igazi nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítania Siposéknak - igaz, hiányzott Korolovszky, Kenesei és Oross is a stabil kezdők közül.
Szünet után Halmosi kapott remek indítást, Balog felrúgta a 16-oson belül, újabb büntető! Ezúttal a fiatal középpályás, Iszlai Bence állt a labda mögé. Higgadtan, a balra dőlő Ranilovic mellett a jobb sarokba helyezett, megszerezve első NB I-es találatát. Sajnos csak tíz percig örülhettünk a vezetésnek. A 61. percben Rósa Dénest hagyta szabadon a Haladás középpályása. A volt válogatott játékos pedig élt a lehetőséggel és 25 méterről nagy gólt ragasztott Rózsa kapujának bal felső sarkába. Újabb gólhelyzet már nem volt a találkozón, de kétszer előkerült a piros lap. Előbb a Haladásból Nagy II Gábor, míg nem sokkal a vége előtt a ferencvárosi Marek Heinznek kellett elhagynia a játékteret.
A Haladás közelebb állt a győzelemhez, ami ezúttal elmaradt. Így is parádés volt a csapat hazai teljesítménye Aczél Zoltánnal: 11 mérkőzésen 9 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg.