MNB
MNB - 2

Hírek

1:1 a Haladás sláger

2019. augusztus 13., 14:53

A Merkantil Bank Liga harmadik fordulójában a Haladás Gyulára, a szegedi csapat átmeneti otthonába látogatott. A vasiak gyenge játékkal rukkoltak elő a mérkőzésen, és Németh Máriónak köszönhetően csak az utolsó pillanatokban sikerült döntetlenre hozni a találkozót.

1:1 a Haladás sláger

A Haladás 2 döntetlennel, a Szeged pedig egy vereséggel és egy győzelemmel a háta mögött várta a 3. fordulót. 3 percet kellett várni az első nagy helyzetre:  

(03:30-) remek hazai összjáték végén Pongrácz került hatalmas helyzetbe, de Gyurján bravúrosan védte, az ismétlést pedig kapu mellé, fölé bombázták. (08:31-) A szegedi próbálkozásokat a 9. percben siker koronázta: az elmélázó vendég védők között Gajdos fejét találta meg a labda, majd a kapuban kötött ki - 1:0 a hazaiaknak. (16:59-) 18. perc: rohamoz a Hali - a szélről beadott lapos passz elsőre úgy tűnt nem sok veszélyt hordoz magában, ám Németh Márió megküzdve a játékszerért tüzelt, ám lövése a kapufán csattant. (17:18-) Pár másodperccel később Németh Márió Eszlátyit hozta kihagyhatatlan helyzetbe, ám Takács hárított. (19:23-) Az első félidő derekán szöglethez jut a Haladás: a beadást Jagodics bombázta jóval a kapu fölé. (28:19-) A 29. percben szabadrúgást végezhet el a Szombathely - a labda mögé Eszlátyi állt, akinek előre ívelt labdáját Németh Milán fejelte kapu fölé. Szünetig komolyabb helyzete már egyik csapatnak sem volt, így 1:0-ás hazai előnynél vonultak pihenőre a felek.

A 2. félidő egy pazar Szeged-támadással kezdődött - egy középre adott passzt az egykori Haladás-játékos, Andorka tekert egyből kapura, ám Gyurján fölé tolta a labdát. Helyzet itt, helyzet ott. (06:50-) Az 53. percben Medgyes fejelhetett volna tisztán a kapuba, ám Takács ezt is védte. (13:32-) Nem sokkal ezután Germán szánta el magát lövésre jó 30 méterről, sistergős löketét Gyurján ujjheggyel tolta kapufára. (24:08-) A 70. percben Gajdos-Germán-Andorka összjáték végén Andorka lő közelről Gyurjánba. A kihagyott hazai helyzetek megbosszulták magukat. A rendes játékidő lejárta után óriási nyomás nehezedett a szegedi kapura - (45:55-) a 91. percben Jancsó beadását Takács kiejtette a kezéből, a lecsorgó labdát pedig Németh Márió tette egyből kapura, megszerezve ezzel a Haladás egyenlítő találatát és kialakítva a végeredményt.

Újabb döntetlenjével a tabella 16. helyét foglalja el a szombathelyi alakulat.