Hírek

10. Horváth Zoltán Emléktorna

2019. szeptember 10., 14:34

Csütörtökön és pénteken rendezik meg immár 10. alkalommal a Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktornát. A házigazda Falco mellett mindhárom ellenfél külföldről érkezik az eseményre. A szombathelyi alakulatnak ezek lesznek az utolsó edzőmérkőzései a Nagyvárad elleni Bajnokok Ligája selejtezők előtt.

10. Horváth Zoltán Emléktorna

2009 karácsonyát követően hiába várták, nem érkezett meg az edzésre. Pedig úton volt ő Szombathely felé, csak nem ért ide. Átigazolt az égi csapatba. 10 éve már ennek, de Cece emléke máig elevenen él minden szurkolóban, és a játékosokban is.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco Vulcano Energia KC
"Egy nagyon barátságos embernek, egy hihetetlen csupaszív csapatembert ismertem meg a személyében. Még az utánpótlásban játszottam, amikor a sportkarácsonyon egyszer találkoztam vele és hozzám is volt 1-2 jó szava és nagyon jót beszélgettünk és azt gondolom, hogy ő ilyen volt az életben valójában, tehát mindenkihez mindig volt egy jó szava."

A 10. jubileumi Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktorna sajtótájékoztatóján Illés Károly azt hangsúlyozta, hogy ma is szükség van olyan példaképekre, mint amilyen Cece volt.

Illés Károly - alpolgármester
"Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatal generáció így testközelből találkozhasson a Falco kosarasaival, ez szintén egy ilyen alkalom erre. A Falcoval, amelyre méltán büszkék lehetünk, hiszen csodálatos eredményeket ér el a csapat és úgy gondolom, hogy a fiatalokat mindenképp motiválja, ösztönzi arra, hogy a kitartás, a csapatjáték, csapatszellem a jövőben életük részét képezze és ezáltal is tanulnak."

A hazaiak mellett osztrák, szlovák és román résztvevői lesznek a tornának.

Gráczer György - ügyvezető, Falco Vulcano Energia KC
"Romániából Temesvár, Szlovákiából Komarno, és Ausztriából a Viena Timberwolves érkezik a tornára. A menetrend az, hogy fél 5-kor csütörtökön először Temesvár játszik a Vienával és 7 órakor pedig a Falco a Komarnoval."

A csütörtöki nap vesztesei pénteken 16 óra 30 perckor csapnak össze a 3. helyért, a 2 döntős pedig 19 órakor feszül egymásnak az Aréna Savariában.