Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

100 millió kuplung

Adásban volt: 2019. február 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Indulásakor naponta 60, ma pedig pedig már 27 ezer kuplungot állítanak elő a Schaeffler cégcsoport szombathelyi gyárában, amiből elkészült a százmilliomodik darab. A megye legnagyobb foglalkoztatójának számító nagyvállalatnak nemcsak a termelékenysége sokszorozódott meg fennállása óta, hanem termékpalettája is.

Egymás után gördülnek le a kuplungok a szerelősorokról. Mindössze néhány percre van szükség a három részből álló autóipari termék előállításához. Ebből naponta 27 ezer darab készül a szombathelyi nagyvállalatnál. A világpiaci igényeknek megfelelően a termelés felgyorsult. 1997-ben még csak 60 darabot gyártottak naponta. Horváth Zoltán a kezdetektől a kuplunggyártás területén dolgozik, ezért a termékjubileumi ünnepségen jelképesen átvehette az elkészült 100 milliomodik darabot.

Horváth Zoltán – műszakvezető, Schaeffler Savaria Kft.
Műszakvezető vagyok jelenleg. Sori szerelőként kezdtem annak idején, onnan lettem gépbeállító, majd gépgondozó, utána lettem csoportvezető, gyártástervezéssel is foglalkoztam, majd visszakerültem ide, mint műszakvezető. 12.35

Az ünnepségen részt vettek a cégcsoport német vezetői is. Ők és a szombathelyi nagyvállalat ügyvezetője is köszönetet mondtak a dolgozóknak a kimagasló teljesítményért.

Szigeti Tibor – ügyvezető igazgató, Schaeffler Savaria Kft.
Ez a picivel több mint 20 év a kuplunggyártás területén, ez megalapozta nekünk a jövőt. Továbbra is versenyképesek vagyunk, továbbra is lesz munkánk. Úgy néz ki a jelenlegi helyzet, hogy további projekteket nyerünk el. 2.13

2019-ben a nagyvállalat megkezdi a kuplunggyártást a tehergépjárművek számára is, az egyik vezető autógyárral pedig közös fejlesztő workshopot tartanak Szombathelyen.

Nagy Péter – termelési vezető, Schaeffler Savaria Kft.
Folyamatosan változó világban élünk, ezt érezzük mi is, hiszen folyamatosan változik a termékskála, termékpaletta is. Most éppen hibrid kuplungokat gyártunk, motorkerékpár kuplungokat gyártunk, illetve a bolygóműves hajtásnak egy részét fogjuk a hibrid gépjárművek számára szállítani. 8.36

A 100 milliomodik kuplung elkészülte alkalmából a vezetők termékmaketteket, a dolgozók ajándékot kaptak, és meg is vendégelték őket. Az ünnepségen a terület munkatársairól csoportkép is készült.

2019. február 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében