Hírek

100%-os a Falco U18

2012. január 11., 16:02

Hibátlanul zárta a kiemelt országos bajnokság első körét a Falco KC Szombathely U18-as fiú kosárlabdacsapata: a vasi fiatalok mind a 14 mérkőzésüket meggyőző játékkal nyerték meg.

100%-os a Falco U18

Lezárult a fiú  országos ifjúsági kosárbajnokság első szakasza, melynek Nyugati-csoportjában nyolc együttes küzdött. Az ellenfelek között hiába volt ott többek között a Körmend, a Paks és  az Albacomp korosztályos csapata is, a Falco óriási fölénnyel, 100 százalékos teljesítménnyel  végzett az első helyen.

Váradi Attila edző, Falco KC Szombathely U18
Ez valóban egy nagyon jó szelekció, egy nagyon jól összeszedett társaság. Nagyon régóta dolgoznak együtt és akik közben érkeztek hozzánk, azok is minőségileg tudtak hozzátenni ehhez a csapathoz.

A Falco utánpótlás nevelésében  évek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a játékosok ne csak a pályán, hanem  a magánéletben  is jó közösséget alkossanak. Ennek köszönhető, hogy a sárga-feketék fiatal játékosai  szinte egymás gondolatait is ismerik.

Váradi Benedek csapatkapitány, Falco KC Szombathely U18
A pályán kívül azt gondolom, hogy a siker titka az lehet, hogy mindent megbeszélünk egymással. Bármi baj is van. Mindenki számíthat mindenkire. A csapatban ha valakinek nem megy esetleg egy mérkőzésen vagy akárhol, akkor ki tudjuk húzni, segíteni ha baj van.

A remek eredményeknek köszönhetően az  U18-as szombathelyi csapat 16-os keretéből 10 játékos került már be valamelyik korosztályos válogatottba. Ez országosan is kiemelkedő teljesítmény.

Perl Zoltán kosárlabdázó, Falco KC Szombathely U18
Szerintem ez mindenképpen annak köszönhető, hogy más edzésmunkát végzünk, mint a többi klubban. Szerintem mi megkapjuk itt Szombathelyen azokat az alapokat, amelyekkel később jó játékosok lehetünk.

A korosztály  kiemelt országos bajnokságának második körében a Keleti-csoport négy legjobb csapatával játszik majd oda-vissza a Falco. A szombathelyi fiatalok a folytatásra magukkal visznek Nyugatról  hat győzelmet, ami jó alap lehet ahhoz, hogy a pontvadászat végén is a tabella élén álljanak.