Hírek

Főiskolai jelentkezés interneten

2005. január 11., 09:12
Elektronikus úton is lehet jelentkezni a felsőoktatásba 2005 január 3-a óta. Az Országos Felvételi Iroda honlapján - www.felvi.hu/index - lehet kitölteni a jelentkezéshez szükséges "A" és "B" lapokat, ez egyszerűbb és több előnye is van, mint a hagyományos dokumentációnak, hiszen nem kell megvásárolni a jelentkezési lapokat. Az eljárási díj kiegyenlítése átutalással történik, így elmarad a postai sorbanállás.

Ha a jelentkező nem megfelelően tölti az íveket, a program jelzi azt, és nem engedi továbblépni, amíg a szükséges adatok nem szerepelnek a rendszerben. Ha valaki módosítani szeretne valamit, megteheti, amíg nem véglegesíti a jelentkezést, de a véglegesítés után is javíthat. A végső határidő február 15-e.

A jelentkezés akkor válik hivatalossá, ha a véglegesítés után a jelentkező kap egy regisztrációs lapot, amelyen minden adata szerepel, ezt kinyomtatja, és aláírásával ellátva elküldi az OFI-nak.

Az e-jelentkezés felülete 2005. január 3-ától érhető el, az OFI adatai szerint január 6-án reggel 9 óráig 1139-en regisztrálták magukat, 656-an léptek be, és 383-an töltötték ki a lapokat. A felhasználók 565 jelentkezést rögzítettek és 133 dokumentumot töltöttek fel a rendszerbe. A felsőoktatási intézmények minden szakjára, képzési formájára - a keresztféléves képzés kivételével - lehet az elektronikus felületen jelentkezni, tehát mindenhova, amely szerepel a december 15-e óta kapható Felvételi Tájékoztatóban.