Hírek

Legális nyári munka diákoknak

2005. május 31., 08:53
Népszerűek a diákok között az iskolaszövetkezetek által kínált nyári munkák. A nyáron pihenő iskolások többek között szórólapozást, adatfeldolgozást, szalagmunkát vállalhatnak, egy hónap alatt, 328 forintos minimál órabérrel közel 50 ezer forintot kereshetnek meg. A tanulóknak biztonságot jelent, ha legálisan bejelentkeznek, hiszen akkor biztosan megkapják járandóságukat.

Februártól folyamatosan lehetett jelentkezni nyári munkákra az iskolaszövetkezeteknél. A munkavállalásnak ez a formája továbbra is népszerű a fiatalok között, annak ellenére, hogy egyre többen ismerősök, barátok útján találnak maguknak nyári tevékenységet.

Török Tímea, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet kirendeltség-vezetője elmondta: - Biztonságot jelent az iskolásoknak, ha bejelentkeznek, hiszen lehet, hogy dolgozhatnak illegálisan, de nem biztos, hogy megkapják a pénzüket.

A törvényi előírások szerint, mindenkinek jár a 328 forintos minimál órabér, ennél csak többet kaphatnak egy-egy munkánál eltöltött óráért, kevesebbet nem. Természetesen minden iskolaszövetkezetnél a nyár a főszezon, amikor jóval több cég és vállalat igényel tőlük munkaerőt.

Horváth Imre, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet területi igazgatója tájékoztatott: - Szórólapozást, betanított munkát, szalag melletti kisegítést, irodai munkát, adatrögzítést kínálunk.