Hírek

11. alkalommal rendezték meg a Kincsőrzők Fesztivált a Váci Mihály Általános Iskolában

2024. április 12., 10:17

11. alkalommal rendezték meg a Kincsőrzők Fesztivált a Váci Mihály Általános Iskolában, a költészet napja alkalmából. 15 produkcióval jelentkeztek a nagycsoportos óvodások. Verset szavaltak, mesét mondtak és énekeltek.

11. alkalommal rendezték meg a Kincsőrzők Fesztivált a Váci Mihály Általános Iskolában

2011 óta rendezik meg a Váci-iskolában a Kincsőrzők Fesztivált nagycsoportos óvodások számára a költészet napjához kapcsolódóan. Tegnap ismét várták a kis előadókat az aulában.

Kisgazda Tímea - alsós munkaközösség-vezető

“Azért hoztuk létre, hogy a magyar hagyományainkat, a szép beszédet azért ne felejtsük el, és, hogy azért erről meg tudjunk emlékezni. Óvodásoknak szóló rendezvényről van szó. Ez nekünk mindig nagy öröm, ha az iskolába bejönnek a kis ovisok, nagyon-nagyon vártuk őket.”

Az idei fesztivált is Németh Gábor, a Váci-iskola igazgatója nyitotta meg. Köszönetet mondott minden szereplőnek, a felkészítő pedagógusoknak, a fesztivál szervezőinek, és Horváth Soma alpolgármesternek, aki saját fizetéséből támogatta az esemény létrejöttét.

“Erdőszéli tölgy tövében volt egy ház, abban lakott hét sün testvér: Sün Aladár, Sün Piroska, Sün Adorján, Sün Dorottya, Sün Demeter, Sün Tihamér és a legkisebb, Sün Balázs.”

Idén 15 produkcióval jelentkeztek az óvodások. Legfeljebb 3 perces produkcióval - népmesével, dallal, verssel készültek a fesztiválra. A szereplőket szakmai zsűri pontozta, ez alapján arany, ezüst és bronz minősítést szerezhettek az ovisok. Minden gyerek oklevéllel távozott.