Hírek

11. Student-Comfort Kupa

2019. január 15., 14:32

Összesen nyolcvan korosztályos kézilabdacsapat vett részt a 11. alkalommal megrendezett Student-Comfort Kupán. A rendezők jó szervezőmunkájának köszönhetően nagyon sok NB I-es együttes is elküldte utánpótlását a vasi megyeszékhelyre.

11. Student-Comfort Kupa

Lassan, de biztosan az ország egyik legjelentősebb utánpótlás erőfelmérőjévé növi ki magát a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia által szervezett Student-Comfort Kupa. A viadalon idén tíz korcsoportban összesen nyolcvan gárda lépett pályára. A kategóriák közül négyben fiú, míg hatban leány együttesek mérték össze a tudásukat. A tornán részt vevő együtteseket négy vasi város látta vendégül. Szombathelyen kívül Celldömölkön, Répcelakon és Ikerváron rendeztek meccseket.

Vers Ákos - versenyigazgató, SZKKA
“A céluk ezzel a tornával az, hogy minden évben egy olyan magas színvonalú eseményt rendezzünk, ahová az ország legjobb utánpótlás csapatai jönnek el. Ez ebben az évben is összejött. Debrecentől kezdve Szegeden át a korosztályok legjobb csapatai itt vannak.”

A legnagyobb létszámmal természetesen a rendező Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia képviseltette magát. Volt olyan korosztály, melyben három gárda is a vasi egylet színeiben indult. Ettől függetlenül nagyon magas volt a színvonal. A nézők kifejezetten jó, izgalmas mérkőzéseket láthattak.

Lékai Odett - kézilabdázó, SZKKA U12
“Erős csapatok ellen tudunk játszani. A saját erősségünkhöz hasonló csapatok ellen.”

A vasi kézilabdás utánpótlás erejét mutatja, hogy nagyon sok érmet tartottak itthon. Az SZKKA csapatai pédául több kategóriában is legyőzhetetlennek bizonyultak a most már komoly hagyományokra visszatekintő nemzetközi erőfelmérőn.