Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vészhívó telefon időseknek

Polgármestereknek és polgárőr egyesületek vezetőinek mutatták be pénteken Szombathelyen az idős, egyedül élő, egészségügyileg vagy szociálisan rászoruló emberek számára kifejlesztett mobil vészhívó rendszert. Az életet mentő és bűnmegelőzési szempontból is jelentős programot a Vas Megyei Polgárőr Szövetség szervezte meg.

Az életet mentő és bűnmegelőzési szempontból is jelentős programot a Vas Megyei Polgárőr Szövetség már egy évvel ezelőtt kezdeményezte, mostanra készült el a rendszer. Szombathelyen száz idős ember kap vészhívó telefont a Szociális Szolgáltató Központ kérésére.

Piros, zöld, sárga és fekete - mindössze ennek a négy gombnak a jelentését kell megtanulniuk az öregeknek, s máris tudják kezelni a rendkívül egyszerű, ám adott esetben életet mentő telefonkészüléket.

Harrer Norbert, a Growtext Kft. ügyvezetője elmondta: - A berendezés egészségügyi, szociális, vagyonvédelmi biztonságot ad, s távfelügyeletet biztosít a magányosoknak, időseknek, avagy fogyatékosoknak.

A központ több ezer adat tárolására képes, vészhívás esetén a diszpécser azonnal értesíteni tudja a bajba jutott hozzátartozóját, orvosát. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség már egy évvel ezelőtt kezdeményezte az akciót. Vas megyében közel tízezer idős, egyedülálló ember él, közülük 2500-an rossz szociális körülmények között. Egy telefon a kedvezményes rendszerben 6.100 forintba kerül, a havi fenntartási költség pedig 2.100 forint, amelynek fele lebeszélhető. A szociálisan rászorulóknak a készülékek árát a Vas Megyei Közgyűléstől kapott támogatásból fizetik, a havi díjat pedig az önkormányzatok állják.

2006. március 24.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


dr. Ivancevic Gizella - 2016.08.09. 20:13
Létezik e Budapesten egy iljen szolgálat?


műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében