Hírek

A kollégium a legolcsóbb szállás

2006. július 20., 10:19
1400 és 4500 forint közötti összeget kell fizetnie annak a turistának, aki kollégiumban tölt el egy éjszakát Szombathelyen. A legolcsóbb szobában csak ágy van, a legdrágább bérleményhez televízió készülék, mikrohullámú sütő és fürdőszoba tartozik.

A legkeresettebb diákotthonok elsősorban a városközponthoz közel találhatók. Az idelátogató nyaralók közül a legtöbben a Savaria Történelmi Karneválra érkeznek majd.

A Hermann Ottó Kollégium zöldövezetben, a város egyik legszebb területén fekszik. Hiába a pompás környék, a diákszálló messze van a centrumtól, így a kényelmes tursiták elsősorban a belvárosban keresnek maguknak szállást. A kollégium egyik emeletét 3-4 évvel ezelőtt újították fel. Az igényesen kialakított szobákban, amelyhez társalgó, közös konyha is tartozik egy éjszaka 1500 forintba kerül a vakációzónak. Jelenleg üres a ház, eddig veszprémiek és esztergomiak üdültek itt, szerdán 20 fő foglalt szállást a karnevál idejére a 150 férőhelyes kollégiumban.

Beer László - igazgató, Hermann Ottó Szakközépiskola és Kollégium
"Idén szinte csak a csereiskolákkal való kapcsolat alapján csereüdülések vannak a kollégiumban nyáron. Hetente 15-20 főt fogadunk különböző iskolákból."

A Berzsenyi Dániel Főiskola Pável Ágoston Kollégiumában jelenleg több mint százan bérelnek szobát. Ha a szálló ideiglenes lakója a legkisebb költség ellenében szeretné álomra hajtani a fejét, akkor 1400 forintot kell fizetnie. Aki ennél jóval igényesebb és tehetősebb, 4000 forinttal is számolhat.