Hírek

Strauss, Verdi és Wagner is érkezik a Fő térre

2007. június 21., 10:41
A Savaria Szimfonikus Zenekar június 22-én pénteken lép színpadra Szombathely gyönyörű Fő terén. Az arculatváltáson átesett társulat a „Mindenkinek zenélünk“ szlogen jegyében vár minden érdeklődőt Szentivánéj előestéjén ingyenes szabadtéri hangversenyére, amelyen a jövő évad műsorából ad ízelítőt az együttes, 20 órai kezdéssel.

A korábbi években mindig nagy érdeklődés kísérte a szimfonikus zenekar nyári koncertjeit. Szombathely polgárai előszeretettel látogatnak el szabadtéri hangversenyekre, ugyanis ezek a rendezvények különleges hangulattal töltik meg a forró nyári estéket. A hagyomány folytatódik, a Savaria Szimfonikus Zenekar idén nyáron két alkalommal is koncertezik a megyeszékhely megszépült Fő terén. Az első hangversenyre 2007. június 22-én kerül sor, ekkor a jövő évad repertoárjából ad ízelítőt a társulat, Alpaslan Ertüngealp zeneigazgató vezetésével.

Az est szólistájaként színpadra lép Huszár Barbara szoprán, aki a tavalyi évben a Halottak Napi Koncerten, és a Szilveszteri Gála előadásain kápráztatta el hangjával a nagyérdeműt.
Az est folyamán elhangzik J. Strauss-tól a Denevér nyitány, Huszár Barbara tolmácsolásában Gilda áriája is megszólal Verdi Rigoletto című alkotásából, de műsoron lesz Wagner, Hacsaturján és Borogyin egy-egy műrészlete is.

Aki újra és újra szeretné átélni a zenei élményekkel teli este hangulatát, élvezni a zeneirodalom gyöngyszemeit a Savaria Szimfonikus Zenekar és kitűnő vendégművészei előadásában, a koncert alkalmával megvásárolhatja a társulat jövő évi Szimfónia –és Líra-bérletét a színpad melletti standnál.

A következő Fő téri koncertre augusztus 19-én kerül sor, azután a kőszegi Várudvaron szerepel a Savaria Szimfonikus Zenekar, majd októberben útjára indul a jövő évad a felújított, csodálatos Bartók Teremben.

Savaria Szimfonikus Zenekar
2007. június 22. péntek, 20 óra, Fő tér – Szombathely
J. Strauss: Denevér nyitány
Verdi: Rigoletto – Gilda áriája
Wagner: Tannhäuser nyitány
J. Strauss: Denevér – ária
Hacsaturján: Spartacus – részletek
Borogyin: Poloveci táncok

Közreműködik: Huszár Barbara - szoprán
Vezényel: Alpaslan Ertüngealp