MNB - 2
MNB

Hírek

Ítélet az ispánki vadászbaleset ügyében

2007. november 16., 16:03
A másodfokú bíróság is bűnösnek találta azt a vadászt, aki 2005 nyarán fejbelőtt egy nőt az Ispánk melletti erdőben. A férfi végig tagadta bűnösségét, ezért az elsőfokú bíróság döntése után - amely két év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és két évre eltiltotta a közügyektől -, felmentésért fellebbezett. A Vas Megyei Bíróság pénteken hirdette ki ítéletét, amely súlyosabb, mint az előző volt.

Dr. Gombkötő Ottóné
"A vádlott szándékos bűncselekményének megnevezése helyesen: első rendbeli, a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző, és segítségnyújtásra egyébként is köteles személy által elkövetett bűntett."

Ezért a másodfokú bíróság két év nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ismert csákánydoroszlói vállalkozót, a közügyektől pedig három évre tiltotta el. A férfi és társai 2005 júniusában vadkárelhárítást végeztek Ispánk mellett. Engedélyük az erdő területére már nem szólt,  mégis itt lőtte le a vadász az egyik nyiladékban sétáló nőt. Az eljárás során azzal védekezett, hogy vaddisznónak nézte áldozatát. Ez az állat 60 cm magas. A bíróság többféle szakértőt is meghallgatott, akik egyetértettek abban, hogy a 160 cm magas nő állt, mikor a gyilkos golyó eltalálta. A férfi meg sem próbált mentőt hívni áldozatához. Az eset után fél órával a vádlott és társai a terület hivatásos vadászát hívták, ő értesítette a rendőrséget.