Hírek

Nyelvtanítás már két óvodában

2008. május 29., 08:52
Sikeres az angol nyelvű oktatás a Szűrcsapó Óvodában. Már egy éve ismerkednek a gyerekek az angol nyelvvel. A kedvező tapasztalatokra is építve az önkormányzat most azt tervezi, hogy a Gazdag Erzsi Óvodában kísérleti jelleggel elindítja a német nyelvoktatást.

A Szűrcsapó Óvodában tavaly kezdődtek az angol nyelvű foglalkozások. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek megszerették a nyelvet: sok játékkal sajátítják el az ismereteket. Jövő héten lesznek az utolsó foglalkozások. A Gazdag Erzsi Óvodában pedig egyelőre szintén kísérleti jelleggel, német nyelvű foglalkozások indulnak. Itt 40 gyermek részére, 10 fős csoportban heti egy alkalommal tartanának 30 perces foglalkozásokat. Így a város északi részén az angol, a déli részén német nyelvvel ismerkedhetnek a gyerekek. 

A tervek szerint az ősztől induló foglalkozásokon a Gazdag Erzsi óvodában óvónők ismertetik meg a gyerekekkel ezt az idegen nyelvet. A szülők hozzáállása is pozitív: érdeklődéssel várják a német nyelvi foglalkozásokat. A kísérleti csoportok beindítása távolabbi célokat szolgál.

Dr. Czeglédy Csaba - alpolgármester, SZMJV
"2009-2010-ben a korai kétnyelvűség segítésére indul  a nagy szombathelyi vállalkozás az összes óvodás, az összes óvoda részvételével. Természetesen a szülők döntésén múlik, hogy akarják-e."

A angol és a német nyelvű óvodai oktatás a szombathelyi gyerekeknek alanyi jogon jár, ingyenes. A nem szombathelyi gyerekek térítés ellenében vehetnek részt a foglalkozásokon.