Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

15 évet kapott a jánosházi gyilkos

15 évet kell fegyházban töltenie a jánosházi késelőnek. Lakatos Imre tavaly októberben hét késszúrással végzett ismerősével. A gyilkos nem tudott magyarázatot adni tettére, azt különös kegyetlenséggel követte el, esélyt sem adva áldozatának a védekezésre. A mai tárgyaláson a vádlott, a tanúk és a szakértők meghallgatása után, alig fél nap alatt született ítélet, azt mindenki tudomásul vette, tehát jogerőre emelkedett.

Lakatos Imre többszörösen visszaeső bűnöző, korábban nyolc évet ült rablásért és gyilkosságért. Tavaly júliusban szabadult, és rá néhány hónapra ismét bajba került: októberben hét késszúrással végzett egy falubeli férfival annak lakásában. A férfi vallomásában azt mondta: nem volt köztük nézeteltérés, nem vitatkoztak, ő maga kábítószer és alkohol hatása alatt állt, tettére nem tud magyarázatot adni. Úgy fogalmazott: "leszállt a lila köd, és csak szúrt". A gyilkosság után a zavart férfi megpróbálta megölni magát, aztán a rendőrségre ment, onnan hívták a mentőket. Az áldozat a mellkasi szúrások következtében azonnal meghalt. A helyszínen megtalálták a gyilkos fegyvert, egy 15 centiméteres pengehosszúságú konyhakést.

Az ítélet szerint a kiszabható legsúlyosabb büntetést, 15 év fegyházat, mellékbüntetésként pedig 10 év közügyektől való eltiltást róttak rá. A tettes a tárgyaláson végig nyugodtan viselkedett, az ítéletet ő is, a védője és az ügyész is tudomásul vette, senki nem fellebbezett, tehát az jogerőssé vált.

 

2008. június 17.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében