Hírek

Idén is sípálya nélkül maradunk?

2008. december 12., 15:56
Idén még biztosan nem fog működni a sífelvonó az Emlékmű alatti dombon. Jelen körülmények között ugyanis a berendezés nem üzemeltethető biztonságosan. Egyelőre nem megfelelőek a terep adottságai ahhoz, hogy a drótkötélpályát teljesen kiépítsék.

Idén januárban közel 5 millió forintért vásárolta meg az önkormányzat azt a háromsebességes, műanyag-kapaszkodós sífelvonót, amelyet az Emlékmű alatti domboldalon állítottak fel. Az elképzelések szerint ez vitte volna a parkolótól az Emlékműig a síelőket, snowbordozókat, szánkózókat.

A biztonságos működtetés és a sérülések elkerülése érdekében azonban egyenletessé kellett volna tenni a pálya nyomvonalát, ami mintegy 4 millió forintba került volna. Ez azonban nem történt meg. A SZOVA Igazgató Tanácsa is tárgyalt csütörtökön az ügyről.

Dr. Szabó Gábor, alpolgármester
"A SZOVA Igazgató Tanácsa tegnapi ülésén olyan döntést hozott, hogy elnapolta ezt a beruházást. Azaz idén sem lesz felállítva a sífelvonó, idén sem indul be a sípálya. Szerintem több ezer óvodást, általános iskolást fosztanak meg a lehetőségtől ezzel, hogy az idén, ha kedvező időjárási viszonyok lesznek, síelhessen a szombathelyi tanpályán."

Merthogy a kezdők itt tanulhattak volna meg síelni. A kérdést a SZOVA felügyelő bizottsága is tárgyalja majd. Szabó Gábor elmondta: aláírásgyűjtést kezdeményez az ügyben és a közgyűlés elé terjeszti a témát. A kérdés tehát még nyitott.

A sífelvonó üzemeltetése évente 6-7 millió forintba kerülne. A téli sportok szerelmeseinek ugyanakkor nem kell aggódniuk. A szánkópálya, megfelelő időjárási körülmények esetén, természetesen idén is működni fog.