Hírek

12 év után ismét mozizhatnak a körmendiek

2024. április 24., 11:53

12 év után ismét mozizhatnak a körmendiek: csütörtökön kezdődnek a vetítések a kívül-belül megújult épületben. Az első héten az elmúlt időszak sikerfilmjeit láthatja a közönség. A nyitás előtt sajtótájékoztatón számolt be a működtetés részleteiről a város polgármestere és az üzemeltető AGORA vezetője.

12 év után ismét mozizhatnak a körmendiek

Hosszú ideje zárva volt a mozi Körmenden, a közelmúltban azonban teljeskörűen megújult az épület, holnaptól pedig újra megnyílik a közönség előtt. Nagy öröm a város számára, hogy 12 év után ismét élettel telik meg a mozi - fogalmazott a polgármester. Olyan üzemeltetőt találtak az AGORA személyében, amely teljesíti a kitűzött célokat. Az új közösségi tér színesíti a körmendiek mindennapjait.

Bebes István - polgármester, Körmend

"A civil szervezetek, magánszemélyek, családok igénybe vehetik az itt lévő termeket, ahol különböző lehetőségeket tudunk számukra biztosítani. Megnyílik a lehetőség ismeretterjesztő előadások, bemutatók, kisebb kamarakoncertekre is ebben az épületben is."

Izgalmas kihívás a körmendi mozi működtetése, mondta Horváth Zoltán, aki megköszönte a bizalmat. Csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítések, első körben az elmúlt időszak sikerfilmjei peregnek a vásznon.

Horváth Zoltán - ügyvezető, AGORA

"Az összes műfajból igyekszünk válogatni, mindenki igényeit kielégíteni. Lesznek családi, akció, romantikus, történelmi filmek. Magyar filmeket is vetítünk a hollywoodiak mellett. Szeptembertől pedig tervezünk egy filmklub sorozatot, ahol az európai művészfilmek is megjelenhetnek."

A mozi 105 férőhelyes, a technika digitális, szerver fogadja a filmeket. A legmodernebb vetítőgépet állították üzembe. Várják óvodás, iskolai csoportok jelentkezését a vetítésekre, terveznek közönségtalálkozókat és más kulturális programokat, az épület két másik terme pedig felnőttképzési alkalmaknak, mozgásos- és kézműves foglalkozásoknak adhat otthont. A mozi nyitása munkahelyeket teremt, a büfé pedig a fiatalok találkozóhelye lehet. Már elérhető a körmendi mozi honlapja és Facebook-oldala is. A holnapi testületi ülésen döntenek a mozi elnevezéséről.