Hírek

Fidesz a nyugdíjasok helyzetéről

2010. január 22., 16:55
Csak a választásokat megelőző két-három hónapban fordul a nyugdíjasok felé a politikusok figyelme, az elmúlt négy évben pedig folyamatosan csökkent a nyugdíjak reálértéke - mondta Kovács Balázs, Szombathely MJV Idősügyi Tanácsának tagja. A Fidesz mai sajtótájékoztatóján dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar országgyűlési képviselők is kifejtették a párt álláspontját a nyugdíjasok helyzetéről.


Az elmúlt 20 évben mindig ott voltak a nyugdíjasok a polika célkeresztjében a választások előtt, mivel döntő lehet, hova adják a voksukat - mondta a szombathelyi idősügyi tanács tagja. Kifejtette, mivel sok idős ember él létminium alatt, az ő szavazatuk sokszor egy tál ételért is megvehető. Szerinte a nyugdíjas infláció kétszerese volt az átlag inflációnak, elérte a 8%-ot. Cáfolta azt a szocialista véleményt, amely szerint, ha a Fidesz nyeri a választásokat, 70 évre emelné a nyugdíjkorhatárt, és 20%-kal csökkentené  az öregek ellátását.

Puskás Tivadar országgyűlési képviselő szerint az elmúlt nyolc évben folyamatosan csökkent a nyugdíjak reálértéke, a 13. havi ellátás megszüntetése egymaga 8% csökkenést okozott. Hende Csaba országgyűlési képviselő kifejtette, amennyiben a választók őket tisztelik meg bizalmukkal, garantálják, hogy állami kézben marad a nyugdíjalap, megőrzik azok reálértékét és a 40 év feletti szolgálati idővel rendelkező nők nyugdíjba mehetnek és ezzel nagymamaként segíthetik a fiatalabb korosztályokat.