Hírek

Közgyűlés - idén először

2010. január 27., 17:33
Holnap reggel 9 órától idén először ülésezik Szombathely Megyei Jogú Város képviselőtestülete. A képviselők a költségvetés tervezete mellett a 2010-es közfoglalkoztatási programot és az önkormányzati cégek költségtakarékos működéséről szóló előterjesztést is tágyalják.

A közgyűlés döntése nyomán várhatóan valamennyi többségi önkormányzati tulajdonban lévő cégnél csökkentik a felügyelőbizottsági illetve vezető tisztségviselői helyek számát, és ezzel a köztulajdonú gazdasági társaságok kiadásait. Módosítják az Adósságkezelési Szolgálat működéséről szóló rendeletet is, így ezek után már a lakáskölcsönök rendezéséhez is segítséget tud nyújtani a Pálos Károly Családsegítő szolgálat.

A képviselők arról is döntenek, hogy milyen feltételek mellett és mennyi pénzzel támogatják a gyermekvédelmi szakellátást biztosító megyei intézményt. Ismét napirenden szerepel a Sportliget, a Savaria Szálló és a MÁV-ingatlanok ügye. Utóbbiak megvásárlásához az előterjesztés szerint több mint 600 millió forint hitelt venne fel a SZOVA. Az adás-vétellel városi kézbe kerülnének a Kenderesi utcai ingatlanok, a Rohonci úti stadion és a Kalandváros melletti terület.

Zárt ülésen az aktuális kérdéseken túl a költségcsökkentéssel kapcsolatos személyi ügyekről és igazgatói álláshelyekről is döntenek.