Hírek

Kikapott a Falco a Szolnok otthonában

2010. február 01., 11:52
Megvolt a lehetősége a Falco kosárlabda csapatának az idegenbeli győzelemre, de a véghajrában a Szolnok jobban teljesített. Az eredmény 89:84 lett a házigazdák javára.

Remekül kezdett a szombathelyi gárda. Kálmán, Frazier és Dies sorozatban szerezte a pontokat. Ennek meg is volt az eredménye. Az első negyedet fölényesen, 25:11-re nyerte a Falco. A folytatás sem hozott nagyobb változást, a sárga-feketék tartották a különbséget úgy is, hogy a Szolnok valamennyit ledolgozott a hátrányból. A félidei pihenőre 41:35-ös Falco-vezetéssel tértek a csapatok. A második játékrészben újra tíz pont főlé nőtt a szombathelyiek előnye, de a Szolnok alig néhány perc alatt egyenlített, és át is vette a vezetést. Ez nem törte le a vasiakat, és a záró negyed elején újra 7 pontos előnyre tettek szert, azonban ez sem volt elegendő a győzelemhez. Egy-két villanás elég volt a Szolnok részéről ahhoz, hogy a szombathelyi gárda a véghajrában elbukja ezt a fontos meccset. A végeredmény Szolnoki Olaj-Falco SZOVA KC Szombathely  89:84.

Nikola Lazics - vezetőedző, Falco-SZOVA KC Szombathely
"Úgy gondolom nagyszerű játékkal rukkoltunk ki, közel voltunk a meglepetéshez. Sajnálom, hogy ez végülis nem sikerült. A döntő momentum talán az volt, hogy amikor 5-6 ponttal vezettünk, nem realizáltuk a büntetőket. Nüanszok döntöttek és a szerencse ezúttal nem volt melletünk."

A hétvégén újabb nehéz rangadót vív a szombathelyi együttes: az Albacomp otthonában vendégeskedik majd.