Hírek

125 éves a Horváth Boldizsár Szakközépiskola

2015. február 11., 11:42

Idén ünnepli 125 éves fennállását a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola. A születésnap mellett az intézmény a szakközépiskolák országos rangsorában elért 11. helyre is büszke lehet.

125 éves a Horváth Boldizsár Szakközépiskola

Az intézmény könyvtárában sajtótájékoztatón ismertették Szombathely egyik legrégebbi szakközépiskolájának ünnepi programjait, és szó esett az iskola alapításáról is.

Sági József – igazgató, Horváth Boldizsár-szakközépiskola
„1890-ben alapított intézmény öt tantermes iskolaként létesült, azóta meg már sok-sok bővítés volt. Ma 550 diákunk van, ez a város és a megye egyik legnagyobb intézménye.”

Sági József kiemelte, hogy az Eduline oktatási portál összesítése alapján jelenleg a Horváth Boldizsár a legjobb szakközépiskola Vas megyében. A tanulmányi eredményel mellett a diákok számos természettudományi versenyen és sportvetélkedőkön értek el kimagasló eredményeket. Az intézményben a gazdaság-informatikus képzés keretében lehetőségük nyílik a tanulóknak arra, hogynémetországi szakmai gyakorlaton is részt vehessenek.

Házi Gábor – informatikatanár, Horváth Boldizsár-szakközépiskola
„Diákjaink az órákon túl ECDL-képzésben is részt vehetnek, hiszen egy ECDL-vizsgaközpont is intézményünk. Szép eredményeket érnek el. A városi intéményekkel nagyon jó kapcsolat van, hiszen szakmai gyakorlaton kell résztvenniük a tanulóknak.”

Február 19-én nagyszabású gálaműsorral emlékeznek az iskola tanárai és diákjai az intézmény 125 éves fennállására.