Hírek

Megyei közgyűlés: elfogadták a költségvetést

2010. február 12., 14:03
Különösebb vita nélkül folyt ma a Vas Megyei Közgyűlés. Néhány képviselő ugyan jelezte, hogy nem ért egyet a 2010-es költségvetés koncepciójával, ennek ellenére ellenszavazat nélkül fogadták a tervezetet.

 

A Megyeháza dísztermében első napirendi pontként az áprilisi országgyűlési választások tisztaságára felügyelő bizottságok összetételéről szavaztak a közgyűlés résztvevői. Az öt Vas megyei választási körzetben a területi és az egyéni választási kerületekbe jelölt tagoknak egyhangúlag adtak bizalmat a képviselők. Nem volt különösebb vita a 2010-es költségvetési tervezet tárgyalásakor sem, csupán egy módosító javaslat hangzott el a működési hitelkeret 100 millió forintra emelésére. A képviselők 27 igen  és 10 tartózkodás mellett elfogadták a tervezet.

Döntöttek arról is, hogy a Vas Megyei Temetkezési Vállalatot beolvasztják a Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft.-be, így április elsejétől már új gazdasági körülmények között működik a cég. Az egyesüléstől azt remélik, hogy csekély mértékben ugyan, de akár csökkenhetnek is a szolgáltatás díjai.