Hírek

Érkeznek a kopogtatócédulák

2010. február 12., 09:48
Csak a választási iroda által kiküldött ajánlószelvényeken lehet jelöltet ajánlani az országgyűlési választásra. A minimum 750 ajánlást összegyűjtött jelölteket március 19-én 16 óráig veszik nyilvántartásba - többek között ezekről is tájékoztatta tegnap a Szombathelyi Választási Iroda a jelölőszervezetek képviselőit.

A héten minden választópolgár megkapja a kopogtatócédulát, a névjegyzéket már korábban kifüggesztették a Városházán. Aki nem szerepel rajta, a jegyzőnél reklamálhat. Az ajánlószelvényt az idén egy perforált Magyarországtérképpel is ellátták, hogy így akadályozzák meg esetleges másolását.

Hat jelölőszervezet képviselője vett részt a Szombathelyi Választási Iroda tájékoztatóján. A szükséges tudnivalókat írásban is megkapták.

Dr. Szele Györgyi - irodavezető-helyettes, Választási Iroda
"Az ajánlószelvény gyűjtése nem történhet munkahelyen, önkormányzati vagy állami intézményben, az állampolgárok zaklatásával."

Az ajánlószelvényt csak a szavazópolgár töltheti ki. Ha többet tölt ki, vagy több jelöltet ajánl, akkor mind érvénytelen. Az önkormányzat nem ad hirdetőtáblákat a jelölteknek, ők viszont fejenként 50 darabot ingyen helyezhetnek el a közterületeken. A jelölőszervezetek tagokat delegálhatnak a választási és a szavazatszámláló bizottságokba is. A választási tudnivalók részletei megtalálhatók a város honlapján. (www.szombathely.hu)