Hírek

Zöld szalaggal tiltakoznak a kórház dolgozói

2010. február 11., 15:09
Zöld zászlóval és szalaggal tiltakoznak a Markusovszky Kórház dolgozói a kormány egészségügyet érintő megszorításai ellen. Ma van a betegek világnapja, ehhez kapcsolódva húzták fel ma reggel, műszakkezdéskor a zöld zászlót a Sürgősségi tömb előtt. Az elégtelen finanszírozás miatt jelentős mértékben nőni fognak a várakozási idők és kevesebb beteget tud fogadni a kórház - mondta Lakner László elnök-vezérigazgató a tiltakozáson.

Nem bizonyult plusszforrásnak a tavaly év végén és az idén a kórháznak átutalt pénz. Mindez csak arra volt elég, hogy a tavaly elvont összeget visszapótolják - mondta Lakner László, vezérigazgató. Ezért az idén egymilliárd forinttal kevesebből gazdálkodik majd a Markusovszky Kórház, mint 2008-ban.

A kórház vezetője szerint a megszorítás miatt az idén 44 ezer helyett csak 39.500 fekvőbeteget tud fogadni az intézmény és a járóbeteg-ellátásban is 100 ezerrel kevesebb eset finanszírozására lesz pénz. A krónikus betegségben szenvedők számára rossz hír, hogy például a csípőprotézis vagy szürkehályog műtét várakozási ideje még hosszabb lesz, pedig már most is éveket kell várni egy-egy beavatkozásra.