Hírek

Nagyarányú Falco-győzelem

2010. február 11., 12:56
Szenzációs játékot produkált a Falco a Szolnok ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán. A szombathelyiek 101-67-re verték a vendégeket és megnyugtató előnnyel utazhatnak az egy hét múlva sorra kerülő visszavágóra.

A Falco nagyszerűen kezdett és ötpercnyi játék után hét ponttal vezetett. Remek védekezés, kiváló és eredményes támadás jellemezte a szombathelyiek játékát a második negyedben is. A Szolnok tehetelen volt. Még a héten leigazolt válogatott center, Báder sem tudott segíteni. A félidőben 55-30-as Falco vezetést mutatott az eredményjelző.

A folytatásban nem sokat változott a játék képe: továbbra is jól működött a Falco gépezete: Kálmán, Kazlauszkasz, Frazier, Wilson és Dies ellenálhatalan volt. Igaz, a harmadik negyedben valamivel gyengébben teljesítettek, de a zárószakasz újra kiválóan sikeredett. A végeredmény Falco-Szova Kc Szombathely-Szolnoki Olaj 101-67.

A Falco 34 pontos előnye minden bizonnyal elég lesz a jövő szerdai, szolnoki visszavágóra, ami a szombathelyiek nyolc közé jutását jelentené a Magyar Kupában.