Hírek

14. Claudius Kupa

2016. december 07., 13:11

Ezen a hétvégén rendezték meg a 14. Claudius Kupát a fedett uszodában. A kétnapos megmérettetés Vas megye legnagyobb saját rendezésű úszóversenye.

14. Claudius Kupa

Az 11 évesektől a felnőtt korosztályig vettek részt úszók a 14. Claudius Kupán. A nagy versenyre ebben az évben Szerbiából is jöttek versenyzők.

Tejes Péter - h. vezetőedző, Szombathelyi Vízmű SC
“Ez egy országos, illetve most már régiós versennyé nőtte ki magát, Érdről is jöttek versenyzők, ők a legeredményesebb versenyzők jelen pillanatban itt, a mai mezőnyben. Az egészen kicsi versenyzőktől a felnőtt versenyzőig megtalálható tulajdonképpen mindenki.”

A téli hajrá előtt jó szintfelmérő ez a verseny az edzőknek és a résztvevőknek is: még egy utolsó visszajelzést kaphatnak arról, hogy mennyit és miből kell még készülniük. Szombathely egyik legeredményesebb úszója a 13 éves Barta Hanna fő száma a mell- és a vegyesúszás.

Barta Hanna - úszó
“Tavaly az országoson első lettem 100 méteres mellúszáson, és az 50. ICG-n pedig két ezüstérmet nyertem két évvel idősebbek között. Most pedig a jövő héten megrendezendő Kassára készülök, ami a 13-14 éveseknek a közép-európai nagy versenye, és vegyesúszó, mellúszó számokban fogok rajthoz állni. És próbálok minél jobb egyéni csúcsokat elérni, hogy ennek az országos válogatottnak a tagja lehetek.”

A 250 versenyző között a rendező Szombathelyi Vízmű SC 39 sportolója mérettette meg magát, akik közül 23 úszóért a helyi közönség is drukkolhatott. Összesen 24 aranyat szereztek a hazaiak, kiemelkedően teljesített Gyűrűs Hanna és Dancsecs Biglárka 7-7 aranyéremmel, Barta Hanna 5-öt szerzett a legfényesebb medálból.