Hírek

14. Lamantin Improvizációs Tábor

2016. június 24., 17:18

Az idén 14. alkalommal szervezték meg  Szombathelyen a Lamantin Improvizációs Tábort. A dzsesszfesztiválhoz kapcsolódó rendezvény zenésznövendékeknek kínál tanulási lehetőséget.

14. Lamantin Improvizációs Tábor

A dallamok világához kötődő ismeretekkel bővítik zenei képzettségüket a Lamantin Improvizációs Tábor hallgatói Márkus Tibor, Erkel Ferenc díjas zeneszerző, jazz zongora művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusának óráján. A tábor immár 14. alkalommal vállalkozik arra, hogy a résztvevők zenei képzettségét fejlessze.

Márkus Tibor - művészeti vezető, Lamantin Improvizatív tábor
"A pedagógiai koncepció, a tanítás nem olyan, mint amikor valaki beiratkozik egy 3 éves iskolába, akár főiskolai akár szakközépiskolai szinten, hiszen ott szét tudjuk nyújtani a tananyagot. Itt valóban inkább az a koncepció, hogy útravalót adjunk."

Ebben az évben több mint százan jelentkeztek az improvizációs táborba.

Sárosi Áron
"Most vagyok itt először, az interneten találtam erre a táborra és egy nagyon jó fejlődési lehetőséget látok ebben."

A tábor részeként elméleti foglalkozásokon vehetnek részt a hallgatók, ahol jazz elméletet és -történetet tanulhatnak emellett hangszeres-, és énekórákon, zenekari gyakorlatokon fejlesztik tudásukat a fiatalok.

Bár a dzsessz műfaja jelenti a zenei alapot a tábororozóknak, a résztvevők szívesen elkalandoznak más műfajok irányába is.

Takács Gábor
"Zongora a hangszerem. Leginkább a jazz áll hozzám a legközelebb, de egyébként mindenféle műfajt szeretek a popon át a groove-osabb dolgokig."

A táborban nem csak fiatalok vannak, mivel  ez akkreditált továbbképzésnek is minősül, ezért  több oktató is található a résztvevők között.