Hírek

14:10-es győzelmet aratott az AVUS vízilabdacsapata a Kaposvár ellen

2019. április 12., 14:46

A szombathelyiek főként a második negyedben remekeltek, melyet 5:2-re nyertek meg.

14:10-es győzelmet aratott  az AVUS vízilabdacsapata a Kaposvár ellen

Több mint kéthetes szünet után folytatódott az OBI-es vízilabda-bajnokság. A pontvadászat 20. fordulójában az AVUS csapata a Kaposvár gárdáját fogadta és az első negyedben nem igen talált fogást a vendégeken: a nyitó 8 perc 3:3-ra végződött. A folytatásban viszont ellenállhatatlan játékot nyújtottak Matajsz Márk tanítványai, akik a nagyszünetben már 8:5-re vezettek. Ezt az előnyt pedig a második félidőben még növelni is tudták és végül 14:10 arányban megnyerték az összecsapást.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
“Profi módon lehozták a srácok. Védekezésben mindent beletetettek. Voltak hibák, de ezeket át tudtuk vészelni. Elmentünk hárommal, aztán felengedtük a Kaposvárt. De nem pánikoltunk és újra el tudtunk menni. Tudtunk ritmust váltani. Kovi jól védett nagyon. előtte jó volt a védelem.”

A vasi gárdából többen is remek teljesítménnyel rukkoltak ki. A góllövésben főként a négy találatig jutó Ekler Bendegúz és a hármat szerző Kiss Csaba jeleskedett. A kapuban pedig Kovács Barnabás nyújtott extrateljesítményt.

Kovács Barnabás - vízilabdázó, AVUS
“Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Nagyon sokat készültünk rá. Volt két hetünk. Úgy érzem maximálisan fel is készültünk a Kaposvárra. Uraltuk a mérkőzést és amiket megbeszéltünk megcsináltuk és szerencsére nyerni tudtunk így négy góllal.”

Az AVUS csapata továbbra is a B-csoport nagyon előkelő negyedik helyén áll. A szombathelyiek április 17-én, szerdán Tatabányán szállnak legközelebb vízbe a bajnoki pontokért.