Hírek

15 év után sikerült legyőzni az ősi riválist

2011. augusztus 15., 14:05

Megszerezte első győzelmét a szezonban a Haladás-Sopron Bank NB I-es labdarúgó csapata. A szombathelyiek a pontvadászat ötödik fordulójában a Rohonci úti stadionban közel 8 ezer néző előtt verték 1:0-ra a Zalaegerszeg csapatát.

15 év után sikerült legyőzni az ősi riválist

Remek időben, népes szurkolótábor előtt játszották a Rohonci úti stadionban a Haladás-ZTE nyugat-magyarországi rangadót. A tabella alsó felében tanyázó két gárda jó iramban kezdte a derbit. Az első nagy helyzetre csupán négy percet kellet várni, ekkor Kenesei lövését kellett kipiszkálnia a léc alól Jahicsnak. A 15. percben Kenesei már az előkészítsében jeleskedett: Vujovicsot hozta  ziccerbe, ám a Haladás frissen szerződtetett légiósát Bogunovics akadályozta meg a gólszerzésben.

Fordulás után is a Haladás maradt támadásban: az 51. percben Kenesei szabadrúgását követően csak a szerencse mentette meg a zalaiakat a góltól. A 70. percben viszont már Fortuna sem volt az egerszegiekkel, Irhás ugratta ki a védők közül kilépő Keneseit, aki higgadtan emelt Jahics felett a hálóba.

Csank János vezetőedző, Zalaegerszegi TE
Durva hibából kaptuk a gólt. Ezt azért mondom, mert az ellenfél nagyon jól csinálta, de az, hogy van egy szabadrúgásunk az ellenfél térfelén és akkor egy háromméteres passzból odaadja a labdát  Kamber az ellenfélnek, amiből az ő embere gólt rúg.

Az 1:0-ás sikert követően a közönség óriási ünneplésben részesítette a hazaiakat, ami nem is csoda, ugyanis a Haladás közel másfél évtized után tudta ismét legyőzni a ZTE csapatát a Rohonci úton.

Aczél Zoltán vezetőedző, Haladás-Sopron bank
Én úgy érzem, hogy az előző szezonban látott Haladást láttuk újra a pályán, aki megalkuvás nélkül küzdött, nagyon sok labdát szerzett a középpályán, jól zárt hátul és két éke sokat mozgott.

A Haladásnak jelenleg négy pontja van, amellyel az OTP Bank Liga 12. helyén áll.