Hírek

17-en kaptak Podmaniczky-díjat a Város- és Faluvédők országos találkozóján

2018. július 16., 13:28

A szövetség a kitüntetést minden évben azoknak adományozza, akik a legtöbbet tettek épített és természeti környezetünkért, valamint kulturális örökségünk megismertetése és védelme érdekében. A szakmai összejövetel végén a vándorbotot is átadták a következő találkozó rendezőjének.

17-en kaptak Podmaniczky-díjat a Város- és Faluvédők országos találkozóján

Jubileumi oklevelek, illetve kitüntetések átadásával zárult a Város- és Faluvédők Szövetségének országos találkozója. 17-en vehették át a Podmaniczky-díjat Ráday Mihálytól, szervezet elnökétől.

Bődi Lívia, elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Nagyon fontos, hogy minden szakterületről legyen olyan ember, aki valamilyen szakterületet felvállal, hiszen a városszépítő, városvédő egyesületeknek a munkája is nagyon összetett, így nem csak egyféle területen dolgoznak.”

A tájat és a települést harmonikus egységként látja az egyetlen szombathelyi díjazott. Pintér Gábor táj- és kertépítész önkénte tervező és kivitelező munkát is végez megyeszerte.

Pintér Gábor - okleveles táj- és kertépítész mérnök, elnökségi tag, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Ha az ember egy szakmai feladatot kap, akkor sokszor a megrendelő igénye szerint dolgozik, a másik oldalra, civil oldalra átülve viszont egy teljesen más, akár 180 fokkal ellentétes nézőpontból is tud nézni egy beruházást, a város szempontjából lényeges ügyet.”

Az elismerés születésnapi meglepetésként érte a pápai szépítő egyesület lokálpatrióta vezetőjét, aki helytörténettel is aktívan foglalkozik.

Kerecsényi Zoltán - ügyvivő, “Elsősorban pápai” - Városbarát Egylet
“Én nagyon sokat kaptam a szülővárosomtól, és ezt próbálom valahogy visszadni ebben a városbarát egyletben, és főként a 48-as és Petőfi, Jókai emlékenek az ápolása tekintetében.”

Az eseményt a vándorbot átadásával zárták. Koczka Tibor alpolgármester a következő országos találkozót szervező város, Debrecen képviselőjének adta át a jelképet.