MNB - 2
MNB

Hírek

1956 méteres futás a hősök tiszteletére

2016. október 21., 15:51

1956 méteres futással emlékeztek a hatvan évvel ezelőtti eseményekre a felső tagozatos diákok a Reguly Antal iskolában, így tisztelegve a hősök előtt. Az intézmény a védnöki tisztre a város sportért felelős alpolgármesterét kérte fel, aki úgy döntött, maga is együtt fut a mezőnnyel.

1956 méteres futás a hősök tiszteletére

Hagyományosan indult az 56-os ünnepség a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában pénteken. A gyerekek énekes-verses műsort adtak az intézmény tornatermében, de a megemlékezés itt nem ért véget. A felső tagozatosok közül jó néhányan a tanterem helyett az öltöző felé vették az irányt.

Zielbauer György - igazgató, Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola
“A testnevelő kollégákhoz érkezett szeptember elsejével egy férfi kollega, akinek ötlete volt, hogy futással is emlékezzünk meg, amit az iskolavezetés teljes, és a nevelőtestület teljes mellszélességgel támogatott.”

Az eső is elcsendesedett, mire a gyerekek rajthoz álltak az iskola melletti utcában.

“Az a kérésem, hogy próbálja meg mindenki a saját ritmusában lefutni, ezzel tisztelegve a többiek előtt, az ötvenhatos hősök előtt”

Rövid eligazítás után az esemény védnöke, Szombathely sportért is felelős alpolgármestere elindította a mezőnyt, amely 1956 emlékére öt iskolakör, azaz pontosan 1956 méter lefutására vállalkozott. A távot mindenki teljesítette.

Koczka Tibor - alpolgármester
“Úgy gondolom, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni arra, hogy a fiatalokkal megismertessük az 56-os eseményeket, felhívjuk a figyelmüket 56 fontosságára, és úgy gondolom, hogy ebben a sportnak is nagy jelentősége lehet. Úgyhogy amikor cirka egy hónappal ezelőtt hallottam arról, hogy igazgató úrék ezt a mai futást megszervezik, illetve meghívott a rendezvényre, akkor örömmel mondtam igent.

Az 56-os megemlékezés az iskola aulájában ért véget, ahol minden résztvevő emléklapot vehetett át.