Hírek

20 éves az LuK

2017. szeptember 25., 16:07

Közös ünnepléssel és családi nappal tette emlékezetessé az LuK Savaria Kft. fennállásának 20. évfordulóját. A vállalat ügyvezetője úgy fogalmazott: sikerüket annak köszönhetik, hogy már tegnap gondoltak a jövőre.

20 éves az LuK

A német anyavállalat vezetői, partnerek és beszállítók, valamint Szombathely és a megye vezetői is együtt ünnepeltek az LuK kollégáival. 1997-ben 100 munkavállalóval, egy 7500 négyzetméteres csarnokban kezdődött meg a termelés. Először kuplungtárcsát, majd kuplungokat és kettős tömegű lendítőkerekeket szereltek össze, de ma már kuplungkinyomó rendszereket is gyártanak.

Szigeti Tibor ügyvezető igazgató, LuK Savaria Kft.
Átláthatóság, bizalom és csapatmunka. Ezen értékrend mentén tudtunk eljutni oda, hogy a Schaeffler csoport 4. legnagyobb gyárává nőttük ki magunkat a 75 gyár közül, és a világon minden 10. új autóban általunk gyártott kuplung és lendkerék található.

20 év alatt az üzem területe a tízszeresére, a munkavállalók száma pedig 3400-ra emelkedett. A fejlesztések ezután is folytatódnak – mondta az LuK világszintű termelési vezetője, Kraus Trudbert. Bővítik a 3-as csarnokot, 950 férőhelyes parkolót alakítanak ki és egy logisztikai centrumot is építenek 2019-ig. A 20 éves vállalatot köszöntő polgármester a vállalat és az önkormányzat eredményes együttműködését hangsúlyozta.

Puskás Tivadar polgármester
Eljöttünk a nagyvállalatokhoz és megkérdeztük, hogy miben tudunk segíteni. Mi az, amiben mi a termelésüket segíteni tudjuk. Tehát összefogtunk.

A köszöntők után az igazgató jubileumi emlékérmet adott át Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, Puskás Tivadar polgármesternek, Balázsy Péter megyei jegyzőnek, valamint a vállalat világszintű termelési vezetőjének és korábbi igazgatóinak. A vendégek ezután közös gyárlátogatásra indultak.

A jubileumi ünnepet a vállalat családi nappal tette emlékezetessé. Az igazgató ennek keretében, személyesen köszönte meg a munkáját azoknak, akik már 20 éve dolgoznak az LuK-nál.

Szőke Szabolcs szegmensvezető
Mindenképpen jó érzés volt, hogy egy céget a nulláról tudtunk indítani, és gyakorlatilag mindenhol a kezünk munkáját látjuk benne.

Oláh Zoltán szegmensvezető
Jelenleg szegmensvezető vagyok a forgácsoló területen és közel 200 ember tartozik a munkám során a napi irányításomhoz.

A munkavállalók és hozzátartozóik késő estig számos szórakoztató program közül választhattak, a legszerencsésebbek még a légballonra is felülhettek.