MNB
MNB - 2

Hírek

20 perc foci nem elég

2012. szeptember 03., 17:18

A Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata hazai pályán 2:1 arányban kikapott a Paks gárdájától. A vasi zöld-fehérek ettől függetlenül továbbra is a tabella hetedik helyén állnak.

20 perc foci nem elég

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában a Paks gárdáját fogadta a Szombathelyi Haladás. A mérkőzésre kilátogató több mint 4 ezer vasi szurkoló örömmel konstatálta, hogy remek iramban kezdte a derbit a hazai együttes: Halmosiék zsinórban dolgozták ki a ziccereket, ám előbb Radó hibázott nagy helyzetben, majd pedig Fehér fejelhetett ajtó-ablak szituációban, de nem tudott túljárni a paksi hálóőr eszén.    A 18. percben azonban megtört a jég: Kenesei remek egyéni akciója végén éles szögből bombázott Csernyánszki kapujába. A folytatásban azonban szép lassan átvette az irányítást a Duna-parti gárda és a 39. percben az egyenlítés is összejött a vendégeknek: Lázok lövése pattant meg a vasi védőkön és a felperdülő labda Rózsa ketrecében kötött ki. A második félidőt két kényszerű cserével kezdte a Haladás: Radó és Schimmer maradt sérülés miatt az öltözőben és ez alaposan meg is zavarta a vasiakat. Kulcsár már a 48. percben kishíján megszerezte a vezetést a Paksnak, ám a kapufa megmentette a góltól Artner Tamás együttesét. A 67. percben azonban már nem volt szerencséje a hazai csapatnak: Lázok szögletét Rajos csúsztatta saját kapujába. A mérkőzés eredménye a hajrában már nem változott, így meglepetésre a Duna-part együttes 2:1 arányú győzelemmel távozott a vasi megyeszékhelyről.

Artner Tamás vezetőedző, Szombathelyi Haladás
...


A Haladás csapata veresége ellenére továbbra is a bajnoki tabella hetedik helyén áll hat fordulót követően 8 pontjával. A vasi zöld-fehérek a pontvadászat hetedik körében szeptember 14-én pénteken 19 órakor a Ferencváros vendégeként lépnek majd pályára.