MNB - 2
MNB

Hírek

2:0-ra nyert a Haladás

2011. március 08., 08:53
2–0-ra nyert a Szombathelyi Haladás az első tavaszi hazai mérkőzésén. A gólokat Oross Márton és Irhás Ignác szerezték. A 18. fordulóban megrendezett találkozón 4.000 főnyi közönség előtt játszott a két zöld-fehér együttes
2:0-ra nyert a Haladás

A tavaszt még a dobogón kezdő Kaposvári Rákóczit fogadta a kiesőzónában tanyázó Szombathelyi Haladás. Nagy elánnal kezdett a Aczél Zoltán csapata: a találkozó elején rögtön vezetést is szerzett a vasi együttes. Guzmics Richárd előrevágott labdáját Oross Márton szelidítette meg és 14 méterről félfordulatból kilőtte a bal alsó sarkot. A Haladás akarata érvényesült a teljes mérkőzésen, a Kaposvár mindössze két veszélyes helyzetet tudott kialakítani: Perics fejesénél a kapufa mentette meg a szombathelyieket. Szünet után a Halmosi Péter helyére csereként beállt Irhás Ignác volt eredményes: Schimmer szabadrúgását Oross fejelte a társa elé, aki a kapust kicselezve lőtt a hálóba. A mérkőzésen többen is átlag feletti produkciót nyújtottak, közülük is Korolovszky Gábor, Simon Ádám és a két gólszerző teljesítménye emelkedett ki. Mióta Aczél Zoltán irányítja a zöld-fehéreket, mind az öt hazai meccsüket megnyerték Tóth Péterék. Igazi oroszlánbarlang lett a Rohonci út: 14-1 az öt győzelem gólaránya. A mérkőzés után sajtótájékoztatón Sisa Tibor a kimaradt helyzetek miatt bosszankodott, Aczél Zoltán pedig gratulált a csapatának. Kiemelte: ezen a talajon,Kaposvár ellen győzni nagy teljesítmény, majd megköszönte a szurkolóknak a szakadatlan bíztatást.

A vasi együttes megérdemelten győzelme után a 14. helyen áll a tabellán. A héten a Pápa látogat Szombathelyre, a mérkőzés szombaton 16:00 órakor kezdődik, amit másnap felvételről a Szombathelyi TV is műsorára tűz.