Hírek

200 négyzetméternyi járdafelület újul meg a Hétszínvirág Óvoda környékén

2021. február 19., 19:23

Kicserélik a régi, balesetveszélyes betonlapokat. A lakótelepen rendbe hozták a Perintparti sétányt, és kerékpárút épül. A város további hat utcájában épül újjá a járda. Erről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt.

 

200 négyzetméternyi járdafelület újul meg a Hétszínvirág Óvoda környékén

Két hete kezdték a SZOVA munkatársai a Hétszínvirág Óvoda és a Bem József utca 27. közötti járda felújítását. Három szakaszt építenek át, 200 négyzetméteren.

Cserélik a 40 évvel ezelőtt lerakott betonlapokat, így biztonságosan közlekedhetnek majd az óvodába, bölcsődébe tartó családok. A reggeli és délutáni órákban legnagyobb itt a forgalom. A lakók képviselői fogadóórán többször is jelezték, hogy szükséges lenne a felújítás, mondta el a körzet képviselője (Czeglédy Cs.). A város több pontján is megújulnak a betonlapos járdák: a Rumi Rajki István utcában és a Szabadnép utcában már befejeződtek a munkák, a Tamási Áron, a Holdsugár, a Vénusz utcában és a Külső Pozsonyi úton hasonló korszerűsítés folyik.

Horváth Soma - alpolgármester
"Ezeknek a betonlapos járdáknak a felújítási költsége olcsóbb mint az aszfalt, több százezres tétel, maximum egymillió forintban lehet összegezni ezeket a felújításokat, ugyanúgy történnek alapzati munkák, lehet látni, hogy betonozva van az alatta lévő terület."

Czeglédy Csaba elmondta, szeretné elérni, hogy megújuljon a Szűrcsapó 27-41. előtti járda is. Ugyan parkolóépítésre a szűkös költségvetési helyzet miatt idén nincs lehetőség, elkészültek a régi Bem-buszforduló helyére szánt parkoló tervei. Költségét 45-50 millió forintra becsülik.

Czeglédy Csaba - önkormányzati képviselő
"Rengeteg pénzt kellene már most elkölteni a járdákra, utakra, bízom benne, hogy egyszer majd akár uniós, akár kormányzati forrásból lesz egy komplett városrész-felújítás Szombathelyen

TOP forrásból kerékpárút épül a Domus és a Váci Mihály utca között, a kivitelező felvonult a területen. A befejezési határidő június, de akár már tavaszra elkészülhet. A meglévő járdán és szervizúton lesz kerékpáros- és gyalogos nyomvonal. László Győző alpolgármester a körzet korábbi képviselőjént kíséri figyelemmel a fejlesztéseket.

László Győző - alpolgármester
"Elkezdődött a várva várt kerékpárút kivitelezése is, ami a Domust köti össze a Váci Mihály utcával köti össze, ez az itt élőknek régi igénye volt. Megvalósult a Perintparti sétány rekonstrukciójának második üteme."

A kormányzati elvonások és a járványhelyzet miatt fejlesztések szempontjából nehéz év lesz az idei, de a városüzemeltetést próbáják fenntartani, arra törekszenek, hogy az út- és járdahálózatot a lehetőségek szerint javítsák. Nem tesznek különbséget a körzetek között politikai színezet alapján, ott dolgoznak, ahol erre szükség van, hangzott el a sajtótájékoztatón.