MNB
MNB - 2

Hírek

2011-es kilátások

2011. február 18., 12:56
Nem teljesültek a választási ígéretek, és a felmérések szerint mostanra romlottak a lakossági várakozások is - mondta Ipkovich György és Nemény András egy mai sajtótájékoztatón. A szocialista országgyűlési képviselők szerint az adórendszer átalakításával az emberek 40%-ának csökkent a nettó keresete. Az ígéretek ellenére nem nőtt a foglalkoztatás, hanem több lett a munkanélküli. A szocialista képviselők szerint aggályos, hogy leálltak a megyében a fontos közlekedési fejlesztések.
2011-es kilátások

A kormány nem segít a bajba jutott lakáshiteleseknek, pedig sokan azért szavaztak a kormánypártra, mert a kampány során a helyzet rendezését ígérték - mondta Nemény András. A szocialista képviselő szerint a kilakoltatási moratórium nem megoldás. A választási kampányban egymillió új munkahelyet ígértek Magyarországon, ehelyett 100 ezerrel lett kevesebb az elmúlt időszakban, mondta az mszp-s országgyűlési képviselő. Nemény András szerint az előző kormányzat idején kiemelten kezelték a Vát-Porpáci reptér megépítését, most viszont nem történik semmi ebben az ügyben.

Dr. Nemény András országgyűlési képviselő, MSZP
"A két minisztréium, a Gazdasági és a Közlekedési, egymással való rossz kommunikációja, a fideszhez közeli gazdasági érdekcsoportok veszekedése miatt félő, hogy ennek kapcsán el fog úszni ez a projekt. A kínaiak nem fognak várni."

Ipkovich György aggályosnak tartja, hogy leállt a 87-es és 86-os út fejlesztése és kérdéses a reptérberuházás. Az előző városvezetés több száz hektár területet vásárolt, bízva a közlekedési fejlesztésekben.

Dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő, MSZP
"Azért, hogy amikor ebbe a felvetésbe bízva majd megindul az ipari beruházás, munkahelyteremtés kezdődik, akkor legyen mivel kiszolgálni az igényeket."

A képviselők felszólították a kormánypárti országgyűlési képviselőket, hogy nagyobb lobbierőt fejtsenek ki, és adjanak számot arról, mit tettek a közlekedésfejlesztési tervek megvalósulása érdekében