Hírek

21 csíkszeredai kisdiákot lát vendégül idén is a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

2018. augusztus 10., 13:29

A társaság évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Hargita megyei erdőgazdasággal, innen jött az ötlet, hogy az erdélyi gyerekek megismerhessék a vasi természeti értékeket. Az erdei iskolai foglalkozáson kívül persze strandolás, lovaglás, várlátogatás, sőt a megyeháza történetének megismerése is szerepelt.

21 csíkszeredai kisdiákot lát vendégül idén is a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

20-2.34 odúban ilyen tekergőző nyakkal, ha benne ül és jön egy betolakodó nyestféle, vagy seregély, ezzel a kígyómozdulattal, mert a kígyót utánozza, lehet, hogy a betolakodó inkább elmegy. 2.34 de cuki!

A tömördi madárvártán többek között a nyaktekerccsel is megismerkedhettek a csíkszeredai kisdiákok. A madárgyűrűzés évek óta elmaradhatatlan programja a Szombathelyi Erdészeti Zrt. jóvoltából Vas megyében táborozó gyerekeknek.

Tamás Örs István
Szerintem az volt a legérdekesebb, hogy a hálók úgy vannak, hogy vannak ilyen kicsi zsebek, amikor a madár repül szembe a hálóval, akkor belepottyan a zsebébe.

A társaság 5. éve látja vendégül a Hargita megyei gyerekeket.

László Zsombor
Nagyon el akartam jönni, hogy lássam meg, hogy milyen itt Kőszegen, milyen ott az erdő.

21 erdélyi kisdiák vehetett részt az egyhetes erdészeti táborozáson.

Kovács István tanító, József Attila Általános Iskola, Csíkszereda
Ez egy jutalomkirándulás legyen azoknak a számára, akik idejönnek, vagy tanulmányi, vagy a tanuláshoz való hozzáállás, magaviselet szempontjából. 39.34

A madarak és vonulásuk megismerésén kívül számos színes programot szerveztek a gyerekeknek az erdészet munkatársai. (nyers: projektek/erdész/csíkszeredai/majthényi) A megyei közgyűlés elnöke például személyesen mutatta be nekik a megyeháza értékeit.

Majthényi László – elnök, Vas Megyei Közgyűlés
Egy kicsit hadd nézzenek körül, hadd lássanak egy igazi szép régi megyeházát. Ahogy nekik is elmondtam, ritkaság az, hogy eredeti épületében működik egy megyei önkormányzat.

A megyeházi látogatás apropója volt az is, hogy Vas és Hargita megye élénk és jó testvérmegyei kapcsolatot ápol. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. magyar nyelvű tankönyvekkel is segíti a csíkszeredai iskolát.

Bugán József – vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Milyen olyan magyar nyelvű tankönyv kellene, amit ott nem adnak ki, vagy nem jól adják ki, vagy nem magyar történelem helyesen adják ki a könyveket. A Tankönyvellátó Vállalattól mi ezeket megrendeljük, és eljuttatjuk a tanévkezdésre Csíkszeredába. 3.48

Az egyhetes táborozás szombaton zárul. A gyermekek dallal köszönték meg például a megyeházi vendéglátást, valamint a színes programokat.

Atm. 6.39 Somvirág, somvirág, aranyszínű a világ.