Hírek

2:1-es vereséget szenvedett a Haladás labdarúgócsapata Pakson

2016. december 06., 15:11

A zöld-fehérek könnyedén döntetlenre hozhatták volna a találkozót, de nem sikerült a helyzeteiket jól kihasználniuk.

2:1-es vereséget szenvedett a Haladás labdarúgócsapata Pakson

A kieső helyen tanyázó Paks otthonában vendégeskedett hétvégén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata. A sérült Király Gábor helyett a hármas számú kapus, Gyurján Márton került a kezdő 11-be. A 13. percben Szakályt buktatta Kovács, ezzel 11-eshez jutott a Paks. A büntetőt Koltai magabiztosan értékesítette. A 38. percben Gaál Bálint szabadrúgásból egyenlített: a bal felső sarokba tekert lövésbe a kapus csak belepaskolni tudott. A félidőben így 1:1-es döntetlen volt az állás. Az 59. percben ziccert hibázott a Hali, Ars bizonytalankodott a paksi kapu előtt, a passzt pedig Rácz fölé lőtte. Egy perccel később Szakály 18 méterről átemelte a kapust, így 2:1-re módosult az állás, ami kitartott a végéig. A Csertői-legénység öt döntetlen után tudott ismét három pontot szerezni.

Csertői Aurél - vezetőedző, Paksi FC
"Voltak a mérkőzésen fordulópontok, 1:1-nél az ellenfélnek is volt egy nagy helyzete, de a következő támadásból gólt rúgtunk. Kell a focihoz a szeremcse is, most egy kicsit mellettünk állt. Azt hiszem, végigbrusztoltuk a meccset, megérdemeltük ezt a győzelmet."

A szombathelyiek számára nem tűnt elérhetetlennek a döntetlen, de a kihasználatlan ziccer megbosszulta magát.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
"Végig voltak helyzeteink, és lehetőségünk arra, hogy 11-eshez jussunk, de ez sajnos nem történt meg. A csapat mindent megtett, hogy legalább egy pontot meg tudjon szerezni. Óriási lehetőségünk volt 1:1-es állásnál, és rá egy percre jött a paksiak gólja."

A Hali visszacsúszott a tabella hatodik helyére. A zöld-fehérek a következő fordulóban a Videotont fogadják szombaton fél négytől Sporonban.