MNB
MNB - 2

Hírek

25 éves a TIT

2015. március 26., 16:58

Szerda délután ünnepelte a Vas Megyei Tudományos Imeretterjesztő Egyesületmegalakulásának 25. évfordulóját. A junileumi ünnepséget követő küldöttgyűlésen új elnököt is választottak.

25 éves a TIT

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület 25 éve kiemelten közhasznú társadalmi szervezetként tudományos, szakmai és közhasznú ismeretek terjesztésével foglalkozik. Tevékenységi körük széles skálán mozog: foglalkoznak nyelvvizsgáztatással, képzések és különféle klubok szervezésével is. A negyedszázados jubileum alkalmából szervezett ünnepségen Puskás Tivadar polgármester kiemelte: ez a munka a köz javát szolgálja. Vizi E. Szilveszter, kétszeres Széchenyi-díjas orvos, egyetemi tanár, a TIT elnöke arról beszélt, hogy a folyton változó világban, már nem elegendő az iskolapadban megszerzett tudás, és szükség van olyan szervezetre, ami képes új ismereteket nyújtani.

Vizi E. Szilveszter, elnök, Tudományos Ismeretterjesztő Társulat
"A TIT-nek, a vas megyei szervezetnek a 25 éves működése bizonyítja, hogy nemcsak hogy kitűnően lehet működni, hanem nagyon nagy gazdaságot is tud hozni, hiszen újratermeli a tudást."

Vizi E. Szilveszter megköszönte Banga Lajos, a szombathelyi TIT leköszönő elnökének munkáját. A jubileumi ünnepséget követő küldöttgyűlés szavazásának eredményeként Czetter Ibolyát, az egyesület korábbi alelnökét választották elnöknek.

Czetter Ibolya, elnök, Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat
"Remélem, hogy a 25 évnek a hagyománya az predestinál bennünket arra, hogy az újabb 25 évben megpróbáljuk majd a lépéstartással megtölteni tartalommal és ami nagyon fontos dolog hogy fiatalítással ezt az egyesületet."

A jubileumi ünnepségen Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke Vas megye nevében oklevelet adott át a negyedszázados évfordulóját ünneplő egyesületnek elismerve eddigi tevékenységüket.