Hírek

25 országból érkeznek résztvevők az 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyre

2018. június 06., 15:14

A verseny megrendezését idén névadó szponzorként a megye legnagyobb foglalkoztatója, az LUK Savaria Kft. támogatja. A nívós megmérettetés komoly sportteljesítmény is a pároktól, hiszen több tucatnyi táncot kell egymás után bemutatniuk.

25 országból érkeznek résztvevők az 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyre

A Savaria TSE táncosainak látványos produkciójával indult az 53. Savaria Nemzetközi Táncverseny sajtótájékoztatója. Az eseményen Puskás Tivadar polgármester felidézte azokat az éveket, amikor még Antal Imre volt a műsorvezetője a világversenynek. Hangsúlyozta: Szombathely a tánc fővárosa.

Puskás Tivadar polgármester
“”Ez már hagyomány, és Szombathely számára minidg örömünnepet is jelent. Most eben az esztendőben 25 országból 25 táncos jelentkezik, jelentkezett a Tíztánc versenyre, ez azt jelenti, hogy tíz különféle táncot fognak táncolni, öt standard és öt latin-amerikai táncot.”

A verseny szombaton 13 órakor kezdődik, a döntők 19 órától láthatók az AGORA Sportházban. A délután része a kerekesszékes táncbemutató, a Savaria Kupa Paratáncsport Freestyle Solo Nyílt Bajnokság 2018. A 25 párostól komoly sportteljesítmény is a közel 12 órás tánc: a többi között keringők, tangó, szamba, rumba és cha-cha-cha is “parkettre” kerül. A Nemzetközi Táncsport Szövetség szakértője,(08:11 körül) döntnök, Markus Sonyi szerint az egyik legnívósabb világverseny a szombathelyi.

Parais István - igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
“A hagyományosan nagy érdeklődésre számot tartó Savaria Nemzetközi Táncverseny most már évek óta világranglista történés, hiszen Amerika, Ausztrália, Japán térségekből is fogadunk versenyzőket és természtesen az európai országok is szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat, különösen erősnek bizonyulnak a lengyel, a román és az orosz párosok.”

Egy fiatal magyar páros is indul az 53. Savaria Táncversenyen: Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka.