Hírek

27. alkalommal szervezi meg nyári napközis táborát idén a szalézi plébánia

2019. július 05., 15:42

Egyhetes turnusokban több mint 600 gyerek tölti itt az idejét tartalmas fakultatív programokkal: sportversenyek, lovaglás, múzeum- és mozilátogatás is szerepel a kínálatban.

27. alkalommal szervezi meg nyári napközis táborát idén a szalézi plébánia

Trambulin, röplabda, csocsó és ping-pong - sokféle játéklehetőség közül választhatnak a gyerekek a rendház udvarán. Éppen szabadfoglalkozás van ebédig: a nagyobbak a Brenner-iskola pályáján rúgják a bőrt, a lányok közösen szépítkeznek.

Varga Máté
"Voltak rendőrök, volt focibajnokság, rollereztünk szépen."

Kiss Anna
"Nagyon jól érzem magam, van egy-két barátom, akit régebbről ismerek, meg vannak újak is. Melyik program tetszett eddig a legjobban? A röplabdameccs."

Gyurkovics Marcell
"Nagyon jól érzem magamat, és legjobban a rollerezés tetszik."

Sokan a testvérükkel vagy a barátaikkal együtt érkeztek, és már nem először táboroznak itt. Nagy az érdeklődés, idén három egyhetes turnust hirdettek meg június 24. és július 12. között általános iskolások számára. A gyerekek több mint fele mindhárom hétre beiratkozott.  

Csány Péter - plébános
"Most 260 gyerek van, és álmaimban nem gondoltam. Valamikor a kezdettor 80-100-an voltak, plakátolnunk kellett, hogy megtudják, lesz tábor. Most 16 perc alatt betelik a regisztráció, ha meghirdetjük."

A táborozók mellett 40-50 önkéntes animátor dolgozik.

Pados Benjámin - animátor
"Mentünk a héten ásványmúzeumba, az egyetemi planetáriumba, múlt héten moziban voltunk, amit összekötöttünk egy várost járó akadályversennyel."

Lévén egyházi szervezésű tábor, itt a gyerekek lelki gondozására, vallásos nevelésére is odafigyelnek.

Fazekas Petra - animátor
"Minden napot imával nyitunk és imával zárunk, a hetet hétfőn szentségimádással nyitjuk meg, pénteken pedig szentmisével zárjuk le, ahol a gyerekek tudnak énekelni és ministrálni."

A tábor zárónapján vendégül látják a szülőket is: a gyerekek bemutatják a szentek életéről készített színdarabjukat, az elmúlt egy hét hangulatképeit, és közös kerti sütés-főzést szerveznek.